Gå til indhold

Podcast

LEDELSE: Fra medarbejder til leder

Hvordan går man fra at være 'socialpædagogen på gulvet' til at være leder? Det spørgsmål undersøger vi her, og du kan bl.a. høre hvilke overvejelser, du skal gøre dig inden, du tager springet, og hvordan du tager lederrollen på dig

27. marts 2023

Podcast
_LEDELSE Fra medarbejder til leder.png

Forfatter: Frederikke Halling Hastrup

Der er brug for flere socialpædagogiske ledere på de socialpædagogiske arbejdspladser. Ledere, som kender til faget, og som ved, hvilken forskel den socialpædagogiske faglighed kan gøre i mødet med en borger.

I denne udgave af Socialpædagogernes Podcast kan du høre hvordan det er at tage springet fra medarbejder til leder, og hvordan finder man sig til rette i lederrollen. Du får både konkrete råd og refleksioner om, hvilke overvejelser man skal gøre sig, hvordan man tager ledelse på dig, bruger sin faglige baggrund og passer på sig selv som ny leder.

Tilbud til socialpædagogiske ledere - og dig, som overvejer at blive det

Hvis du går med overvejelser om at tage springet fra medarbejder til leder – eller hvis du allerede er leder på det socialpædagogiske område – så har Socialpædagogerne en række tilbud, du kan benytte dig af. For eksempel kurserne 'MOD på ledelse' og 'Ledelse i kompleksitet', gratis coaching og psykologhjælp, og netværk med andre ledere. Du finder alle tilbuddene til kommende og nuværende ledere på www.sl.dk/ledere

Sådan lytter du til podcasten:

Medvirkende: Line Noe Byskov, daglig leder på botilbuddet Hinge i Region Midtjylland og Rikke Liv Holst, chefkonsulent i Komponent.
Tilrettelæggelse og produktion: Tue Sørensen, Aloud Media

Bliv medlem