Gå til indhold

For dig som er privatansat

Socialpædagogerne kæmper for kvalitet, tryghed og ordentlige arbejdsvilkår for dig og dine kolleger på private arbejdspladser. Du har bl.a. adgang til lønforsikring, løntjek, stressvejledning og juridisk hjælp ved arbejdsskade. Ring på 7248 6000, så hjælper vi dig hurtigt og nemt med at blive meldt ind.

Medlemskab og fordele
Find din overenskomst

Landsoverenskomst 2023/2025: Private opholdssteder og botilbud mv.

Overenskomstforhandlingerne 2023 er afsluttet. I det tilfælde, at din private arbejdsplads har indgået en overenskomst med Socialpædagogerne, så kan du se overenskomsten her.

Se mere på siden 'Overenskomster'

Se din OK

Vi skaber tryghed for dig og dit arbejdsliv

Kontraktgennemgang

Få en grundig gennemgang af din kontrakt og ansættelsesvilkår. Sådan sikrer du, at gældende regler, fx ret til ferie, løn eller sygedagpenge, overholdes. Kontakt din kreds eller TR.

Find kreds

Lønforsikring

Er du både medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes A-kasse, er du helt automatisk med i vores fælles lønforsikring – også som privatansat. Den sikrer dig 80 pct. af din løn, hvis du bliver ledig.

Læs om lønforsikringen

Håndbog for privatansatte

Find svar på ofte stillede spørgsmål om løn- og ansættelse, hvis du er ansat ved et privat opholdssted eller et privat botilbud. Vi har samlet emnerne her på siden.

Læs håndbogen

Tilbud til dig som privatansat

Få tjekket din lønseddel for fejl, og få sparring omkring din næste lønforhandling.

Kontakt din kreds eller TR.

Bliver du udsat for en arbejdsskade, så er der hjælp at hente. Socialpædagogerne har et højt specialiseret arbejdsskadeteam med stor faglig og juridisk erfaring, som kan rådgive og vejlede dig om din arbejdsskade.

Derudover har vi tilknyttet advokater, som i helt særlige tilfælde vil kunne bistå med sagen.

Du kan kontakte arbejdsskadeteamet på 7248 6000 eller mail: arbejdsskade@sl.dk

Du kan altid søge råd og vejledning hos vores kompetente rådgivere, hvis du oplever tegn på stress.

Få en fortrolig dialog med vores job- og karriereteam. Dine ønsker om job og karriere vil være centrum for en coachende samtale.

Få hjælp af job-og karriereteamet

Vi kan stille en bisidder til rådighed, hvis du indkaldes til sygefraværssamtale eller tjenstlig samtale.

Kontakt din kreds eller TR.

Gennem dit medlemskab hos Socialpædagogerne har du adgang til at tegne forsikring hos Alka og Lærerstandens Brandforsikring.

Du får også et PlusKort, som automatisk giver dig adgang til en række rabatter på alt fra cykler og mobiltelefoner til rejser og benzin. Pluskortet giver rabat i mere end 1.500 butikker.

Se alle medlemsfordelene

Langt de fleste overenskomstansatte socialpædagoger har pensionsordning hos PKA. Hvis du vælger pensionsordning hos PKA, skal du ikke afgive helbredsoplysninger, da du optages på lige fod med andre medlemmer.

Du kan vælge mellem to pensionspakker.

Den store pakke giver samme pension som socialpædagoger ansat på overenskomst får. Det er bl.a. livsvarig alderspension og en række forsikringer ved sygdom og dødsfald. Hvis du vælger den, er der en minimumsindbetaling.

Den lille pakke har ingen forsikringer og er mest beregnet til at supplere en anden pensionsordning, eller hvis man kun ønsker at spare op til pensionen. Da der i den lille pakke ikke bruges penge til forsikringer, får du hurtigere opbygget en god alderspension. Der er ingen minimumsindbetaling ved den lille pakke.

Se mere på pka.dk

Dyrk din faglighed

Dyk ned i socialpædagogernes digitale medlemsunivers Fag og Viden og lad dig inspirere af socialpædagogiske metoder fortalt af eksperterne bag og socialpædagoger, der arbejder med dem i praksis.
Gå på opdagelse i Fag og Viden

Bliv medlem