Artboard 1icon_burger icon_checkmark_red icon_checkmark icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu

Persondatapolitik

Herunder kan du læse om, hvordan Socialpædagogerne og Socialpædagogernes A-kasse behandler dine personoplysninger og hvilke rettigheder, du har i forhold til disse oplysninger.

Generelt om vores behandling af persondata

Dine personoplysninger tilhører dig. Socialpædagogerne er både interesseret i og forpligtet til at beskytte de oplysninger, vi har om dig. Vi indsamler og opbevarer kun personoplysninger, når det er nødvendigt og relevant. 

I Socialpædagogerne er vi omfattet af de regler, der er fastsat i databeskyttelsesloven, herunder EU's persondataforordning.  

Herunder kan du læse vores persondatapolitikker for henholdvis forbundet Socialpædagogerne og Socialpædagogernes A-kasse. Begge politikker vil blive opdateret løbende, så de er i overensstemmelse med lovgivning og praksis.

 

Persondatapolitik for Socialpædagogerne

Dataansvarlig

Socialpædagogerne er dataansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger. Vores kontaktoplysninger er:

Socialpædagogernes Landsforbund

Brolæggerstræde 9
1211 København K
Cvr.nr. 63140228
Tlf. 7248 6000
Mail: dataansvarlig@sl.dk

 Du er også altid velkommen til at kontakte den kreds, du er medlem af. Du finder de enkelte kredses kontaktoplysninger her.

Hvorfor behandler vi dine personoplysninger?

I Socialpædagogerne behandler vi dine personoplysninger for at administrere dit medlemskab og for at kunne hjælpe og rådgive dig i dit arbejdsliv. 

Herudover bruger vi dine personoplysninger til at sikre dig en personlig kommunikation og til markedsføring af medlemstilbud og -fordele.

På hvilket grundlag behandler vi dine personoplysninger?

I de fleste tilfælde er grundlaget for, at vi i Socialpædagogerne behandler dine personoplysninger, at vi skal opfylde vores aftale i forhold til dit medlemskab, dvs. en kontraktlig forpligtelse. Det betyder derfor, at vi på baggrund af dit medlemskab har ret til at behandle dine personoplysninger. 

Derudover sker behandlingen af dine personoplysninger for, at Socialpædagogernes kan overholde forpligtelser og rettigheder efter kollektive overenskomster og for, at vi kan forfølge en legitim interesse, som udspringer heraf. 

I nogle situationer behandler og videregiver vi dine personoplysninger på baggrund af et samtykke fra dig. Samtykket vil blive indhentet i forbindelse med behandlingen af dine personoplysninger. 

Afgiver du et samtykke, kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage. 

Hvilke personoplysninger behandler vi?

Når du er medlem af Socialpædagogerne, behandler vi følgende personoplysninger:

  • Fulde navn
  • CPR-nummer
  • Adresse
  • Telefonnummer
  • E-mail
  • Ansættelsessted
  • Uddannelsessted
  • Betalingsoplysninger
  • Oplysning om ansættelsesforhold (afhænger af det konkrete sagsforløb)

Afhængig af dit medlemskab og konkrete sags- og rådgivningsforløb behandler vi også følsomme oplysninger. Det drejer sig om følgende oplysninger:

  • Fagforeningsmedlemskab 
  • Helbredsforhold
  • Straffedomme/lovovertrædelser

I særlige tilfælde kan en konkret sag medføre, at vi også behandler følsomme oplysninger omkring race, etnisk oprindelse, politisk eller religiøs overbevisning eller seksuelle forhold. Det vil kun være tilfældet, hvis du selv har oplyst dette, og det er nødvendigt for at varetage dine interesser i en given sag.

Udveksling af oplysninger

Alle vores medarbejdere har tavshedspligt og videregiver derfor ikke uberettiget dine personoplysninger.

Vi videregiver kun oplysninger i det omfang, som vi er berettiget til, dvs. når vi får dit samtykke til det, når det er legitimt i henhold til interesseafvejning eller for at overholde vores forpligtelser efter kollektive overenskomster. 

Afhængig af den konkrete situation kan vi videregive dine personoplysninger til følgende:

  • Offentlige myndigheder - Det kan eksempelvis være SKAT eller arbejdsskademyndigheder
  • Forsikringsselskaber
  • Andre fagforeninger
  • Domstole
  • Hovedorganisationer
  • Pensionsselskaber
  • Arbejdsgivere
  • Advokater
  • Uddannelsesinstitutioner
  • Tillidsrepræsentanter
  • Databehandlere (som handler efter vores instruktioner, og som vi har indgået databehandleraftale med) - Det kan eksempelvis være LO PLUS
Beskyttelse af dine personoplysninger

I Socialpædagogerne benytter vi IT-løsninger, der gør, at vores medarbejdere kun har adgang til de personoplysninger, som er relevante og nødvendige for at kunne varetage deres eget område.

Når vi videregiver dine oplysninger, anvender vi altid sikker kommunikation. 

Når du sender e-mails til os

Hvis du sender e-mails til Socialpædagogerne, er der som udgangspunkt tale om en ukrypteret meddelelse. Vi anbefaler derfor, at du ikke sender følsomme oplysninger, som eksempelvis CPR-nummer og helbredsoplysninger til os på mail og i øvrigt angiver så få personoplysninger som muligt i dine mail til os.   

Hvor længe opbevarer vi dine personoplysninger?

Vi opbevarer dine personoplysninger, så længe du er medlem hos os og så længe, det er nødvendigt for at rådgive og bistå dig. 

Behandler vi dine oplysninger på baggrund af et samtykke, sletter vi dine personoplysninger, hvis du trækker dit samtykke tilbage og vi ikke i øvrigt har adgang til at behandle oplysningerne. 

Dine rettigheder

Herunder kan du læse om de forskellige rettigheder, du har. Du kan kontakte os via mail, brev eller eBoks, hvis du ønsker at gøre brug af dine rettigheder.

Ret til at se dine oplysninger (indsigt)

Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, vi behandler om dig. 

Ret til at få rettet dine oplysninger (berigtigelse)

Du har ret til at få rettet eventuelle forkerte oplysninger, som vi opbevarer om dig. Du har også ret til at få suppleret vores oplysninger med yderligere oplysninger, hvis det vil gøre dine personoplysninger mere fuldstændige. 

Ret til at blive glemt (sletning)

Du har ret til at få slettet de personoplysninger, vi opbevarer om dig, hvis det ikke længere er nødvendigt, at vi opbevarer dem.

Beder du om at få slettet dine personoplysninger, undersøger vi, om betingelserne herfor er opfyldt. 

Du skal i den forbindelse være opmærksom på, at vi ifølge lovgivningen kan være forpligtet til at gemme dine personoplysninger i et bestemt antal år.

Ret til dataportabilitet

Du har ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format og eventuelt få overført disse oplysninger til en anden dataansvarlig. Det kan eksempelvis være tilfældet, hvis du ønsker, at oplysninger, som vi har har behandlet i Socialpædagogerne, skal videregives til en anden fagforening. 

Ret til indsigelse

Du har ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger. 

Du kan også gøre indsigelse mod behandling af dine oplysninger til direkte markedsføring. 

Ret til begrænsning

Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset vores behandling af dine personoplysninger. Opfylder du betingelserne for at have ret til dette, må vi alene opbevare personoplysningerne.

Hvem kan du klage til?

Du har mulighed for at klage til Datatilsynet, hvis du ikke er tilfreds med vores behandling af dine persondata. Du finder datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk 

Persondatapolitik for Socialpædagogernes A-kasse

Dataansvarlig

Socialpædagogernes A-kasse er dataansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger. Vores kontaktoplysninger er:

Socialpædagogernes A-kasse

Brolæggerstræde 9
1211 København K
Cvr.nr.: 14692738
Tlf.: 7248 6010
Mail: dataansvarlig@sl.dk

Hvorfor behandler vi dine personoplysninger?

I Socialpædagogernes A-kasse har vi brug for dine personoplysninger for at kunne udbetale dagpenge og efterløn til dig. Vi anvender således dine personoplysninger for at afgøre dine rettigheder og pligter efter lov om arbejdsløshedsforsikring mv. og tilhørende love og for at kunne hjælpe dig som ledig.

Derudover behandler vi dine oplysninger for at give dig en bedre oplevelse som medlem af Socialpædagogernes A-kasse, dvs. for at udarbejde statistikker, tilfredshedsmålinger og for at kunne varetagers vores medlemmers interesser på arbejdsmarkedet

På hvilket grundlag behandler vi dine personoplysninger?

Efter lovgivningen

I Socialpædagogernes A-kasse er vi underlagt en række regler, der gør, at vi er forpligtet til at indsamle og opbevare personoplysninger om vores medlemmer. Udgangspunktet er derfor, at vi ikke behøver dit samtykke, når vi indhenter oplysningerne eller videregiver dem, da vi er forpligtet hertil efter reglerne. 

Efter følgende love er vi i nogle tilfælde forpligtet til at indsamle og videregive dine personoplysninger:

  • Lov om arbejdsløshedsforsikring mv. 
  • Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats
  • Ferieloven
  • Sygedagpengeloven
  • Lov om seniorjob

Samtykke

På nogle områder behandler vi dine oplysninger på baggrund af dit samtykke. Det gælder for de områder, hvor vores adgang til at behandle personoplysninger ikke fremgår af lov om arbejdsløshedsforsikring mv. og tilhørende love. 

Samtykket vil blive indhentet i forbindelse med behandlingen af dine personoplysninger. 

Afgiver du samtykke til behandling af personoplysninger, kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage. 

Hvilke personoplysninger behandler vi?

Når du er medlem af Socialpædagogernes A-kasse, behandler vi følgende personoplysninger:

  • Fulde navn
  • CPR-nummer
  • Adresse
  • Telefonnummer
  • E-mail
  • Uddannelsessted
  • Medlemskab af anden a-kasse
  • Betalingsoplysninger
  • Evt. kontingentrestance i tidligere a-kasse
  • Oplysning om ansættelsesforhold (afhænger af det konkrete sagsforløb)

Herudover behandler vi i nogle tilfælde følsomme oplysninger om dig. Det sker, hvis det er nødvendigt for at kunne opfylde vores forpligtelser efter loven eller for at give dig fordele, som medlemskab af Socialpædagogerne giver. Det drejer sig om følgende oplysninger:

  • Fagforeningsmedlemskab 
  • Helbredsforhold
Udveksling af oplysninger

Vi indsamler først og fremmest oplysningerne direkte fra dig. Vi kan dog hente eller modtage oplysninger direkte fra en tredjepart. Vi indsamler kun de oplysninger, der er relevante og nødvendige. Det drejer sig eksempelvis om oplysninger fra:

  • Jobcentre/Kommuner
  • SKAT
  • STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering)
  • CPR-registret
  • Udbetaling Danmark
  • Feriekonto
  • Andre a-kasser
  • Politi og domstole
  • Arbejdsgivere

Vi videregiver dine oplysninger i det omfang, vi er forpligtet til efter reglerne, eller når vi får dit samtykke. Hvilke oplysninger, vi videregiver, afhænger af den konkrete situation. Det kan eksempelvis dreje sig om videregivelse til:

  • Jobcentre/Kommuner
  • SKAT
  • STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering)
  • Politi og domstole
  • Andre a-kasser
  • Databehandlere (som arbejder efter instruktioner fra Socialpædagogernes A-kasse, og som vi har indgået databehandleraftale med)

Alle vores medarbejdere har tavshedspligt og videregiver derfor ikke dine personoplysninger, medmindre vi har ret  eller pligt til det efter lovgivningen, eller det sker efter aftale med dig.

Beskyttelse af dine personoplysninger

I Socialpædagogernes A-kasse benytter vi IT-løsninger, der gør, at vores medarbejdere kun har adgang til de personoplysninger, som er relevante og nødvendige for at kunne behandle din sag og hjælpe dig som ledig.

Vi anvender NemID, når du logger på NetKassen for at udfylde dagpenge- og efterlønskort mv.

Når vi videregiver dine oplysninger, anvender vi altid sikker kommunikation.

Når du sender e-mails til os

Hvis du sender e-mails til Socialpædagogernes A-kasse er der som udgangspunkt tale om en ukrypteret meddelelse. Vi anbefaler derfor, at du ikke sender følsomme oplysninger, som eksempelvis CPR-nummer og helbredsoplysninger til os på mail og i øvrigt angiver så få personoplysninger som muligt i dine mails til os.  

Vi anbefaler i stedet, at du sender følsomme oplysninger til os via eBoks, da beskeder, der sendes herigennem, er sikre. Det er muligt at vedhæfte dokumenter, når du sender via eBoks.

Du er også velkommen til at sende oplysninger til os med fysisk post. 

Automatiske afgørelser

I Socialpædagogernes A-kasse bruger vi automatiske afgørelser. Det betyder eksempelvis, at vi automatisk kan godkende ledighedserklæringer og dagpengekort, hvis det er muligt, hvilket også betyder, at du hurtigere får besked om dine rettigheder. Derudover bliver afgørelser om karens også truffet automatisk i forbindelse med udbetaling af dagpenge.

Komplekse sager eller afslag på ansøgninger vil altid blive behandlet af en medarbejder.

Ønsker du at vide, om din sag er blevet behandlet automatisk, kan du altid kontakte os. Hvis din sag er blevet behandlet automatisk, har du altid mulighed for at få en medarbejder i Socialpædagogernes A-kasse til at gennemgå sagen manuelt.

Hvor længe opbevarer vi dine personoplysninger?

Vi opbevarer dine personoplysninger så længe, det er nødvendigt for at kunne varetage dine rettigheder og vores pligter efter lovgivningen. 

Der pågår i øjeblikket juridisk arbejde for at afdække de meget komplicerede regler for opbevaringspligt på arbejdsløshedsforsikringsområdet. Vores politik på området vil derfor blive opdateret.

Dine rettigheder

Herunder kan du læse om de forskellige rettigheder, du har. Du kan kontakte os via mail, brev eller eBoks, hvis du ønsker at gøre brug af dine rettigheder.

Ret til at se dine oplysninger (indsigt)

Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, vi behandler om dig. 

Ret til at få rettet dine oplysninger (berigtigelse)

Du har ret til at få rettet eventuelle forkerte oplysninger, som vi opbevarer om dig. Du har også ret til at få suppleret vores oplysninger med yderligere oplysninger, hvis det vil gøre dine personoplysninger mere fuldstændige. 

Ret til at blive glemt (sletning)

Du har ret til at få slettet de personoplysninger, vi opbevarer om dig, hvis det ikke længere er nødvendigt, at vi opbevarer dem.

Du skal være opmærksom på, at vi i mange tilfælde ikke må slette de oplysninger, vi opbevarer om dig, da vi ifølge lovgivningen er forpligtede til at gemme bestemte oplysninger i et vist antal år. Derudover kan ikke slette oplysningerne, hvis det er nødvendigt for os at gemme dem for eventuelt at gøre et retskrav gældende.

Ret til dataportabilitet

Du har ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format og eventuelt få overført disse oplysninger til en anden dataansvarlig. Det kan eksempelvis være tilfældet, hvis du ønsker, at oplysninger, som vi har har behandlet i Socialpædagogernes A-kasse, skal videregives til en anden a-kasse. 

Du skal være opmærksom på, at vi automatisk sender dine oplysninger videre, hvis du skifter a-kasse.

Ret til indsigelse

Du har ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger. 

Ret til begrænsning

Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset vores behandling af dine personoplysninger. Opfylder du betingelserne for at have ret til dette, må vi alene opbevare personoplysningerne.

Hvem kan du klage til?

Du har mulighed for at klage til Datatilsynet, hvis du ikke er tilfreds med vores behandling af dine persondata. Du finder datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk 

Cookies 

Vi bruger cookies på vores hjemmeside. Læs mere i vores cookiepolitik.