Gå til indhold

Job og karriere

Vi hjælper dig videre i karrieren, hvis du står uden arbejde eller kigger efter nyt.

Job og karriere

Socialpædagoger arbejder inden for et bredt felt af arbejdsområder. Som jobsøgende eller ansat på udkig efter nye veje i din karriere kan du hos Socialpædagogerne få inspiration til, hvordan du kommer videre i dit arbejdsliv.

Socialpædagogernes Karriererådgivning

Er der noget i din nuværende jobsituation, som du gerne vil forandre?

Er du fx i tvivl om, hvad du gerne vil beskæftige dig med fremover, eller har du behov for at tale med én om perspektiverne for dit fremtidige arbejdsliv? Så kontakt Socialpædagogernes Karriererådgivning.

Sådan kontakter du os:

  • Ring og få en samtale i vores åbne rådgivning på
    telefon 7248 6060 på mandage fra 14.00-17.00. 
    OBS: Telefonen har lukket i juli måned

Book karriererådgivning

Log på Mit SL og vælg 'Medlemskab'.
Klik på 'Book samtale' og vælg 'Job- og Karrieresamtale' under 'Frivillige samtaler'.

Hvordan foregår samtalen?

Når vi taler med dig, anvender vi en coachende tilgang. Det betyder bl.a., at vi stiller spørgsmål til dig, som har til formål at komme tættere på, hvad du selv kan gøre for at skabe den forandring, som du ønsker, og hvordan du finder motivationen til at gøre det.

Vi hjælper også med mere konkret rådgivning og vejledning om dine muligheder på jobmarkedet eller i forhold til efter/videreuddannelse og guider dig evt. til, hvor du kan få mere konkret viden om efter/videreuddannelsesmuligheder

Hvordan kan jeg forberede mig på en samtale med en job- og karriererådgiver?

For at få størst udbytte af samtalen, anbefaler vi, at du på forhånd skriver ned, hvad du gerne vil tale om og evt. kigger på de forskellige opslag om job- og karriere her på sl.dk.

Fem tip til dig, der søger job

Hvad enten du er i arbejde eller er ledig, er det krævende at være jobsøgende. Derfor anbefaler vi, at du strukturerer din tid. Læg faste arbejdstider for din jobsøgning, hvor du beslutter, hvornår du leder efter relevante stillinger, og hvornår du skriver ansøgninger. Hold et ugentligt møde med dig selv, hvor du lægger konkrete mål for den kommende uge. 

Når du har fundet en stilling, du vil søge, skal du selvfølgelig læse opslaget grundigt, så du ved, hvad arbejdsgiveren efterspørger. Søg derefter information om arbejdspladsen, og tag kontakt til arbejdsgiveren. Forbered dig inden, så du er klar på at præsentere, hvorfor du ringer. Sørg også for at have nogle få konkrete spørgsmål klar, som du ikke kunne læse dig til i jobopslaget.

Læs mere: Gode råd til kontakten med arbejdsgiveren 

Den gode ansøgning er fremadrettet og handler om jobbet, du skal bestride. Du skal derfor beskrive din erfaring i sammenhæng med stillingen, du søger. Resten kan du udfolde i CV’et.  En god ansøgning er let og overkommelig at læse og fylder maks. en side. Den er skrevet i et aktivt sprog med korte sætninger og delafsnit – og lixtallet er ikke for højt. Skriv ud fra mottoet ’Show it, don’t tell it’. Fremfor for at skrive, at du er struktureret, illustrerer du det i stedet med et eksempel.

Læs, hvordan du opbygger den virkelig gode ansøgning

Modsat ansøgningen er CV’et bagudrettet, for det handler om, hvad du har lavet. CV’et er et dynamisk koncept, som du målretter det job, du søger. Fremhæv derfor de job eller praktikker, der har givet dig erfaring, som er relevant for den specifikke stilling. Med et lille resumé i starten kan du desuden fortælle om de kompetencer, der gør dig særligt kvalificeret til stillingen. Det kan godt betale sig at gøre meget ud af CV’et, for det er ofte det, arbejdsgiveren bruger mest tid på at læse.

Sådan opbygger du dit CV

Manglende erfaring kan stå i vejen for, at du bliver kaldt til samtale. Derfor bør du oversætte dine nuværende kompetencer til det specifikke job, du vil søge. Har du fx erfaring med en særlig pædagogisk metode, kan du i din ansøgning og dit CV argumentere for, hvordan du kan bruge de værktøjer i den nye stilling. Du kan også supplere din ansøgning med et kompetence-CV.

Se et eksempel på kompetence-CV'et og andre typer af CV

Podcast om jobsøgning

Hvor starter du jobsøgningen som nyuddannet? Hvordan får du din faglighed i spil trods manglende erfaring? Og hvordan er det første møde med arbejdsmarkedet?

Hør podcasten Nyuddannet – kom godt i gang

Hvordan er det at blive opsagt? Hvad gør du i situationen? Og hvordan kommer du videre i dit arbejdsliv?

Hør podcasten Opsagt – hvad så nu?

Hvad skal du overveje, hvis du ønsker at skifte spor i karrieren? Hvordan genfinder du arbejdsglæden? Og hvordan overbeviser du en arbejdsgiver om, at du har kompetencer til at arbejde med et nyt område?

Hør podcasten Sporskifte – overvejer du nyt job?

Eller måske er meritpædagoguddannelsen noget for dig? Læs om uddannelsen her

Hvordan laver du en jobsøgningsstrategi, der passer til dig? Hvilke metoder kan du bruge? Og hvorfor – og hvordan – virker det?

Hør podcasten Strategi i jobsøgningen

Hvordan forbereder du dig til en jobsamtale? Hvordan tager du styringen og skaber en frugtbar samtale? Og hvordan overbeviser du en arbejdsgiver om, at du skal have jobbet?

Hør podcasten Jobsamtalen

Min faglighed

Hvad er det, jeg kan? 

Når du overvejer dine karrieremuligheder eller er i gang med at søge job, er det en god idé at afklare dine kompetencer. Det gør det nemmere at fokusere din søgning og præsentere dig selv over for en måske kommende arbejdsgiver.

Få inspiration i denne samling af kompetencer, der er centrale for socialpædagoger.

Hvordan sætter jeg flere ord på min faglighed?

I jobansøgninger og til samtaler er det vigtigt, at du kan beskrive din faglighed konkret og præcist. Værktøjet 'Min Faglige praksis' hjælper dig til at beskrive, hvordan din faglighed kommer til udtryk. Find værktøjet her sammen med videoer og webinarer, hvor praktikere og eksperter sætter ord på den socialpædagogiske kernefaglighed.

Jobkonsulenter

Socialpædagogernes jobkonsulenter har et indgående kendskab til det socialpædagogiske arbejdsmarked og arbejder målrettet med at give dig den bedste sparring på din jobsøgning. 

Jobkonsulenter

Maria Hesselbjerg

Maibritt Kirk Kjær

Christian Krogh Brusgaard

PiaMaria Søgård

Nina Jensen

Mette Carlsen

Janne Kramming Rubin

Maja Jeppesen

Stine Christensen

Trine Troldborg Johansen

Bliv medlem