Gå til indhold

Top 10

De her artikler hittede blandt plejefamilier i 2023

Jette fik en halv mio. kr. efter et løntjek. Pias plejebarn blev flyttet, da hun sagde nej til at gå ned i vederlag. Det er to af de helt store topscorere på listen over, hvilke historier plejefamilier læste i 2023. Vi har samlet top ti fra året, der er gået – se, om du er gået glip af noget.

13. december 2023

Artikel
billede til artikel top 10.png
Endnu et år er ved at være gået. Her er, hvad I interesserede jer for i 2023.

Forfatter: Signe Jacobsen

Foto: Socialpædagogerne

De her ti artikler er dem, plejefamilier har klikket allermest på i 2023. Og forståeligt nok – regler og vilkår på plejefamilieområdet kan være svære at forstå, og som plejefamilie er man ofte ladt meget alene i hverdagen.

I artiklerne kan du læse om nogle af de allervigtigste ting, du som plejefamilie skal vide – fra nøgterne regelsæt fra Socialpædagogernes jurist til hjerteskærende historier fra plejebørn- og familier.

Husk, at du altid kan kontakte din lokale kreds, hvis du har behov for vejledning eller støtte.

Rigtig god læselyst.

Nr. 10 Lønforsikring gav Marlene mere end 150.000 kr.

Efter Marlenes plejebørn blev fjernet med 40 minutters varsel, meldte de økonomiske bekymringer sig oveni chokket og den store sorg. Med Socialpædagogernes lønforsikring fik Marlene mere end 150.000 kr.

Nr. 9 Tvangsanbringelse afblæst: Mor og baby kom i familiepleje hos Karin og Claus

Læs om Gabriella og hendes lille datter, der begge kom i familiepleje hos Karin og Claus. Datteren stod ellers til at blive tvangsfjernet, men en sagsbehandler så et potentiale i Gabriella. I dag er hun en stærk alenemor til sin datter.

Nr. 8 Sådan er du dækket af lønforsikringen

Denne artikel tager dig gennem Socialpædagogernes lønforsikring. Du får svar på, hvordan du får del i lønforsikringen, hvis du bliver ledig, og hvilke krav du skal opfylde.

Nr. 7 Husk dit ferietillæg som familieplejer

Her hjælper juristen dig til at holde øje med, om du får udbetalt det ferietillæg, du som plejefamilie har ret til. Husk at din lokale kreds altid kan hjælpe dig, hvis kommunen ikke vil udbetale dit tillæg.

Nr. 6 Plejemor om efterværnsforløb: 'Vi er fyldt op'

Bettina Østergaard blev fyldt op, da hun oplevede at blive sendt rundt mellem flere forskellige instanser, der ikke var ordentligt inde i sagen, da der skulle træffes afgørelse om efterværn. Det gav utryghed for plejebarnet, der først fik afklaring to måneder før sin 18-års fødselsdag.

Nr. 5 Sådan tjekker du som familieplejer, at lønnen er rigtig

Bliv klog på din lønseddel med denne artikel, der tager dig igennem alt fra vederlag og ATP til omkostningsdækkede ydelser og ferietillæg.

Nr. 4 Plejemor: ’Jeg vil ikke lade frygten vinde’

Her møder vi Karina Ralsted, der med Socialpædagogerne i ryggen tog kampen op med kommunen, da de ville sætte hende to vederlag ned i løn. Men hvordan gør man det, når man er bange for at miste sit plejebarn i processen? Man beholder den ordentlige dialog.

Nr. 3 Det skal du vide om ferie

I denne artikel får du svar på alt det, du skal vide om ferie. Fx hvordan og hvornår din ferie skal varsles, hvordan du gør skriftlig indsigelse, om du skal holde ferie med eller uden plejebarnet, og hvordan det nu lige er med samvær i ferien.

Nr. 2 Lønpres endte i et sammenbrud: ’Det burde ikke kunne ske’

Nummer to på listen handler om en plejemor, der fik frataget sit plejebarn, efter hun sagde nej til at gå ned i vederlag. Plejebarnet havde boet størstedelen af sit liv hos ’Pia Jensen’, men blev hentet af en sagsbehandler og kørt til en ny plejefamilie. Det er et kæmpe svigt, siger forbundsnæstformand Verne Pedersen.

Nr. 1 Jette fik en halv million og 10.000 kr. i lønstigning

Denne artikel er jeres topscorer for 2023. Og det forstår vi godt. Det er nemlig Jette, der fik en halv mio. kr. og 10.000 kr. i lønstigning efter et løntjek hos Socialpædagogerne. På Landskonferencen for familieplejere opdagede juristen, at hun i en årrække ikke havde fået alle de vederlag, hun havde krav på. Husk, at du altid kan få et løntjek hos din lokale kreds, hvis du har mistanke om, at din lønseddel ikke stemmer.

Bliv medlem