Gå til indhold

Fif fra juristen

Husk dit ferietillæg som familieplejer

Når du som familieplejer holder ferie med løn, har du ret til et særligt ferietillæg. Tjek din lønseddel for maj måned og se, om du har fået dit ferietillæg.

10. april 2019

Artikel
Fif_fra_juristen_1128x600px_72dpi.jpg

Forfatter: Cathrine de Voss

Opdateret maj 2023

Familieplejere er omfattet af ferieloven. Når man som familieplejer holder ferie med løn, har man ret til et særligt ferietillæg. Du har ret til tillægget, uanset om du holder ferie med eller uden plejebørn. Hvis du ikke holder ferie med løn, men derimod får feriegodtgørelse på 12,5 %, har du ikke ret til tillægget.

Tillægget udgør 1 % af den ferieberettigede løn.

Efter loven skal ferietillægget udbetales, når ferien holdes – altså drypvis. Da det er vanskeligt for kommunerne at håndtere denne form for udbetaling, vælger langt de fleste kommuner at udbetale tillægget af 2 omgange. Den første udbetaling sker med maj-lønnen og beregnes på baggrund af den løn, du har optjent i perioden 1. september til 31. maj. Den anden udbetaling sker med august-lønnen og beregnes på baggrund af den løn, du har optjent i perioden 1. juni til 31. august.

Tjek derfor din lønseddel for maj måned og se, om du har fået dit ferietillæg. Og husk at tjek igen til august. Hvis kommunen ikke vil udbetale dit tillæg, kan du kontakte din kreds for at få hjælp.

Læs mere om ferieregler på borger.dk.

Bliv medlem