Gå til indhold

Fif fra juristen

Så' det den tid på året: Gå ikke glip af dit ferietillæg

Når du som plejeforælder holder ferie med løn, har du ret til et særligt ferietillæg. Tillægget tikker ind på kontoen to gange om året. Se, hvordan du sikrer dig, at det ikke går din næse forbi.

10. april 2019

Artikel
Fif_fra_juristen_1128x600px_72dpi.jpg
Hvor stort er ferietillægget, og hvornår får du det? Det giver jurist Cathrine de Voss her svar på.

Forfatter: Cathrine de Voss

Opdateret august 2024

Plejefamilier er omfattet af ferieloven. Det betyder, at når du holder ferie med løn, har du ret til et særligt ferietillæg. Du har ret til tillægget, uanset om du holder ferie med eller uden plejebørn. Hvis du ikke holder ferie med løn, men derimod får feriegodtgørelse på 12,5 pct., har du ikke ret til tillægget.

Tillægget udgør 1 pct. af den ferieberettigede løn.

Ifølge loven skal ferietillægget udbetales, når ferien holdes – altså drypvis. Men det er svært for kommunerne at håndtere den form for udbetaling. Derfor vælger langt de fleste kommuner at udbetale tillægget ad to omgange.

Den første udbetaling sker med maj-lønnen og beregnes på baggrund af den løn, du har optjent i perioden 1. september til 31. maj. Den anden udbetaling sker med august-lønnen og beregnes på baggrund af den løn, du har optjent i perioden 1. juni til 31. august.

Når du modtager din næste lønseddel, er det derfor en god idé at tjekke, om du har fået dit ferietillæg. Hvis kommunen ikke vil udbetale dit tillæg, kan du kontakte din kreds for at få hjælp.

Læs mere om ferieregler på borger.dk.

Bliv medlem