Gå til indhold

OK21

OK21: Se hvad resultaterne betyder for dig

Efter mange ugers intense forhandlinger er det nu lykkedes at få alle aftaler i hus for socialpædagogers overenskomster de næste tre år. Her får du et overblik over, hvad aftalerne konkret betyder for dig

10. marts 2021

Artikel
OKresultat_1128x600.png

Forfatter: Malene Dreyer

Mandag aften (den 8. marts) blev de sidste af socialpædagogernes overenskomster forhandlet på plads, og dermed ligger et samlet resultatet af OK21 klar.

Se alle OK-resultaterne:

Resultatet var til urafstemning i perioden 11. - 30. marts blandt Socialpædagogernes offentligt ansatte medlemmer.

Resultatet i grove træk

Lønstigninger: Alle medlemmer er sikret en lønstigning over de næste tre år. For de fleste vil månedslønnen i oktober 2023 være steget med omkring 1.600 kr.

Ekstra lønstigning til ’de erfarne’. Har man en anciennitet på over 10 år, bliver lønstigningen større. Så kan man se frem til en månedsløn, som er steget godt 1.800 kr. i oktober 2023. (Gælder basisgruppen på døgnoverenskomsten)

Pensionsforbedringer: Pensionen stiger også i perioden, og som noget nyt begynder man så småt også at optjene pension for aften-, nat- og weekendtillæg.

Ligelønspulje: En pulje penge er afsat til at rette op på den urimelige lønforskel mellem kvindedominerede og mandsdominerede fag. Socialpædagogernes andel i ligelønspuljen på det kommunale område er 7,4 mio. kr. og på det regionale område 2,4 mio.

Kompetenceudvikling: Der er afsat penge i kompetencefondene, så man kan søge op til 50.000 kr. i støtte fra fondene til kompetencegivende efteruddannelse.

Tryghedspulje: Hjælp til medarbejdere, der er blevet afskediget som følge af besparelser, til at komme videre i deres arbejdsliv i form af støtte til efteruddannelse, karrieresparring eller individuelrådgivning. Gælder nu også for regionalt ansatte.

Arbejdsmiljø: Bl.a. en ny uddannelse i ledelse af psykisk arbejdsmiljø til ledere og en fælles uddannelse i psykisk arbejdsmiljø for TRIO’en.

Læs OK21: 12 skarpe fra jer til formanden

Ok-forhandlinger 2021

Bliv medlem