Gå til indhold

Top 10

Se, hvad der optog socialpædagoger mest i 2023

Løn og faglighed. Det er to af de helt store topscorere på listen over, hvilke historier socialpædagogerne læste i 2023. Vi har samlet de 10 mest læste artikler fra året der gik – se, hvad der optog socialpædagoger – og måske også dig

19. december 2023

Artikel
Design uden navn - 2023-12-19T160356.830.png
Endnu et år er ved at være gået. Vi har talt klik og samlet de 10 mest læste artikler i 2023. Gik du glip af noget?

Forfatter: Signe Jacobsen

Lønløft, lønforsikring og lønforhandlinger. Løn må siges at være et emne, der på flere forskellige måder har optaget socialpædagoger i året, der er gået. Men også dokumentationsarbejde og metoder og tilgange i det socialpædagogiske arbejde.

Vi har talt klik og samlet de 10 mest læste artikler i 2023. God læselyst!

Nr. 10 Jeg har udviklet klik-allergi

Som vi alle ved, er der store dokumentationskrav for socialpædagoger. Laura Tranekær Brik Bille har udviklet, hvad hun selv betegner som ’klik-allergi’, når hun skal dokumentere både fysisk og digitalt i flere systemer – der ikke arbejder sammen.

Nr. 9 Susan Hart til socialpædagoger: Alle skal ses med kærlige øjne

Susan Hart er den ypperste ekspert inden for neuroaffektiv udviklingspsykologi. I denne artikel fortæller hun om den forståelsesramme, der kan give indblik i menneskers udvikling eller mangel på samme – og hvad der skal til for at skubbe den i gang.

Nr. 8 Socialpædagogerne har udtaget krav til overenskomstforhandlingerne på det private område

Der var stor interessere for de krav, der blev udtaget i forbindelse med overenskomstforhandlingerne på det private område, OK23. Ligesom ved de kommende overenskomstforhandlinger for offentligt ansatte socialpædagoger, OK24, drejede kravene sig om løn, arbejdstid og pension.

Nr. 7 Jette fik en halv million og 10.000 kr. i lønstigning

Forståeligt nok er denne artikel med på listen. Det er nemlig Jette, der fik en halv million kroner og 10.000 kr. i lønstigning efter et løntjek hos Socialpædagogerne. På Landskonferencen for familieplejere opdagede Socialpædagogernes jurist, at hun i en årrække ikke havde fået alle de vederlag, hun havde krav på. Du kan få hjælp fra din TR til at tjekke lønsedlen – og ellers hjælper kredsen gerne.

Nr. 6 Formand om lønstigninger: Jeg er optimistisk

Resultatet af overenskomstforhandlingerne på det private område kan give et fingerpeg om resultaterne for landets offentligt ansatte socialpædagoger. Derfor er formand for Socialpædagogerne, Benny Andersen, optimistisk omkring de forestående overenskomstforhandlinger. Læs her, hvad det kan komme til at betyde for dig.

Nr. 5 Ferietillæg i maj

Hvordan er det nu lige med de nye ferieregler? hvordan påvirker de dine opsparede ferieuger og tillæg? Bliv klogere på det i denne artikel.

Nr. 4 Socialpædagoger får ikke nok i løn

Socialpædagogers løn står ikke mål med deres ansvar, erfaring og uddannelsesniveau, viste Lønstrukturkomitéens rapport i juni. Lønstrukturkomitéen blev nedsat for at åbenbare, om der var skævheder i lønnen mellem typiske kvinde- og mandefag. Den udarbejdede rapport landede forud for de netop veloverståede trepartsforhandlinger. Dem kan du læse mere om nedenfor.

Nr. 3 Få svar: Hvad betyder trepartsaftalen for dig?

Nu vi er ved det: Trepartsforhandlingerne – og den aftale for nyligt blev indgået. Du har måske hørt en masse om det allerede, men hvad er det lige, det betyder for dig? Det kan du blive klogere på i denne artikel.

Nr. 2 Historisk trepart: 2.500 kr. mere om måneden til socialpædagoger

Selve nyheden om, at offentligt ansatte socialpædagoger kan se frem til et lønløft, efter at trepartsaftalen er landet, har sneget sig op på en flot andenplads. Den historiske aftale giver et lønløft til socialpædagoger på 2.500 kr. og er en kæmpe anerkendelse af den forskel, socialpædagoger gør, udtalte formand Benny Andersen.

Nr. 1 Lønstigning på vej

Overenskomstforhandlingerne i 2021 har betydet lønstigninger for socialpædagoger – senest per 1. oktober 2023. Det var mange socialpædagoger naturligvis optagede af, og denne artikel er derfor nummer 1 på listen for 2023.

Vi håber, du har nydt at læse med, og vi glæder os til at skrive endnu mere til og om socialpædagoger i det nye år.

Bliv medlem