Artboard 1icon_burger icon_checkmark_red icon_checkmark icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu

Tryghedspuljen

Er du opsagt fra dit job i en kommune på grund af besparelser, kan du nu søge op til 20.000 kr. til kompetenceudvikling, efteruddannelse og karrieresparring.

Tryghedspuljen fortsætter i perioden 1. april 2018 – 31. marts 2021.

Pengene skal bruges til efteruddannelse og andre tilbud, der kan hjælpe afskedigede medlemmer videre.

Alle medlemmer ansat i kommuner, der er blevet afskediget som følge af besparelser og lignende, kan søge midler:

  • Du skal som medarbejder være afskediget, men ikke fratrådt, for at få penge fra Tryghedspuljen.
  • Ansøgningen skal ske elektronisk på Tryghedspuljen.dk.
  • Du skal sammen med din leder og tillidsrepræsentant underskrive ansøgningen.
  • Når I har sendt ansøgningen, behandles den af de centrale partere
  • Du kan forvente et svar inden for 14 dage.

Midlerne fra Tryghedspuljen skal bruges til en ekstern leverandør og kan ikke bruges til at dække vikarudgifter og til krisehjælp. Du beslutter selv hvilken aktivitet du søger støtte til.

Det er den opsagte medarbejder, TR og lederen, der i fællesskab træffer beslutning om at søge midler fra Tryghedspuljen.

Er du interesseret i at vide mere om Tryghedspuljen, kan du kontakte din tillidsrepræsentant eller din kreds.

Hvad kan pengene bruges til?

Her finder du inspiration til aktiviteter du kan søge tilskud til. Det er kun eksempler, så der kan sagtens være andre der ikke er nævnt.

En mulighed er eksempelvis at tage et modul på en diplomuddannelsen i socialpædagogik, socialpsykiatri eller specialpædagogik.

Det er også muligt, at efteruddanne sig for at opnå mere generelle kompetencer – inden for eksempelvis IT, kommunikation og coaching. Udbuddene findes blandt andet på www.ug.dk

Moduler på diplomuddannelserne

Adgangskravet til modulerne er en videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring. Modulerne udbydes på professionshøjskoler rundt omkring i landet. På deres hjemmesider kan du se, hvilke moduler de udbyder hvornår, og til hvilke priser.

Professionshøjskolerne udbyder også diplomuddannelsen i ledelse. Den består af 9 moduler og et afgangsprojekt. Her kan modulerne også tages særskilt. De vægter hver især 5 ECTS point. Prisen pr. modul er mellem ca. 7.000 og 12.000 kr. Adgangskravet til modulerne er også her en videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring.

Master

En noget dyrere mulighed er at tage et modul på Master i socialpædagogik, som udbydes af DPU. Hele uddannelsen består af fire moduler, der hver især udgør 15 ECTS point og koster 17.500 kr. Du kan søge din arbejdsplads om finansiering af de resterende 7.500 kr. Adgangskravet til modulerne er en videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring.