Gå til indhold

Om os

Socialpædagogerne repræsenterer den største faggruppe på det sociale område. Vores medlemmer arbejder hver dag for at støtte mennesker med handicap og psykiske lidelser samt udsatte børn, unge og voksne til livskvalitet, udvikling og livsmuligheder.

Socialpædagogerne er en fagforening og a-kasse for landets socialpædagoger.

Vores medlemmer arbejder i statslige, regionale, kommunale og private tilbud hovedsageligt med og for:

  • børn og voksne med fysisk eller psykisk handicap
  • udsatte børn og unge
  • mennesker med psykiske lidelser
  • personer på krisecentre
  • misbrugere
  • hjemløse

Socialpædagogernes medlemmer løfter en professionel socialpædagogisk opgave over for mennesker, som i en kortere eller længere periode af deres liv har brug for særlig støtte.

Presse

Socialpædagogernes pressekontor hjælper - også udenfor normal åbningstid - med kontakt til forbundets politikere og med tal, fakta og analyser på socialpædagogernes fagområder. 

Gå til presseområdet

Hvad laver socialpædagoger

Socialpædagogerne repræsenterer den største faggruppe på det sociale område. Vores medlemmer arbejder hver dag for at støtte mennesker med handicap og psykiske lidelser samt udsatte børn, unge og voksne til et liv med kvalitet, udvikling og muligheder.

Socialpædagoger arbejder på vidt forskellige arbejdspladser. Se eksempler på arbejdspladser vores medlemmer arbejder på.

Bliv klogere på, hvad socialpædagoger laver

Nyheder fra Socialpædagogerne

Kongres

Socialpædagogerne holder kongres hver andet år. På kongressen udstikkes de organisatoriske og faglige rammer for forbundets arbejde. Næste kongres afholdes den 12. til 14. november 2024.

Kongresdokumenter (besluttet på kongressen i november 2022)

Kongresdokument 1:

Kongresdokument 2:

Kongresbeslutning 2022-2024:

Socialpædagogernes faglighed forandrer liv (pdf)

AIEJI

Socialpædagogerne arbejder internationalt gennem flere organisationer, blandt andre: AIEJI - International Association of Social Educators. AIEJI holder verdenskongres i København 19.-22. maj 2025.

Læs mere om Socialpædagogernes internationale arbejde og hvilke organisationer forbundet er medlem af og samarbejder med.

Se mere på aieji.net
Bliv medlem