Gå til indhold
Socialpædagogernes logo
Mit SL

Internationalt arbejde

Læs om Socialpædagogernes internationale arbejde og hvilke organisationer forbundet er medlem af og samarbejder med.

AIEJI

AIEJI er den internationale organisation for hele verdens socialpædagoger, og med Benny Andersen som præsident spiller Socialpædagogerne en aktiv rolle i organisationens aktiviteter.

I indeværende kongresperiode 2013 – 2017 er der fokus på socialpædagogisk arbejde med uledsagede flygtningebørn og socialpædagogisk arbejde inden for psykiatrien. Førstnævnte har resulteret i rapporten ”Socialpædagogisk arbejde med uledsagede flygtningebørn, der søger asyl” (juni 2015), hvis budskaber formidles formidles verden over gennem AIEJIs medlemmer og bestyrelse. Rapporten kan downloades her: Socialpædagogisk arbejde med mindreårige flygtninge

Projektet om socialpædagogisk arbejde inden for psykiatrien tog sin begyndelse på et bestyrelsesmøde i Madrid november 2015. Projektet kan følges fra sidelinjen gennem de nyhedsbreve som postes på AIEJIs hjemmeside.

Læs mere om AIEJI

International Børnesolidaritet

International Børnesolidaritet arbejder for børn og unge i den fattige del af verden. Sammen med lokale partnere arbejder International Børnesolidaritet for at gøre børn stærke, så de kan stille krav om rettigheder og selv være med til at forandre deres livsbetingelser.

International Børnesolidaritet er en selvstændig organisation, der blev stiftet i 1992. Socialpædagogerne er sammen med BUPL og FOA basisorganisationer, der bidrager med kapacitet og erfaring indenfor organisering og på det pædagogiske område i forhold til arbejdet med børn i den fattige del af verden og i Danmark. De udgør desuden et økonomisk fundament for International Børnesolidaritet.

Læs mere: International Børnesolidaritet

ENSACT

ENSACT (European Network of Social Action) er et netværk af forskellige organisationer indenfor socialt arbejde og uddannelse, såsom AIEJI, IFSW, FESET, FICE med flere. Socialpædagogernes internationale arbejde er fordelt på tre ben: Det internationale faglige arbejde, hvor vi sammen med andre fagforeninger i internationalt regi kæmper for de ansattes rettigheder og vilkår.

Det internationale socialpædagogiske arbejde, hvor fokus er på faget, socialpædagogikken, som diskuteres og udvikles med vores internationale samarbejdspartnere. Her centrerer arbejdet sig om det nordiske samarbejde i NFFS og det internationale samarbejde i AIEJI.

Bliv medlem