Gå til indhold

OK24

OK24: Hvornår stiger lønnen for socialpædagogiske ledere

Med et kæmpestort JA til de nye overenskomstaftaler, er der lønstigninger på vej til offentligt ansatte socialpædagoger – ikke mindst dig som er socialpædagogisk leder eller mellemleder. Her kan du se, hvornår de tikker ind på kontoen

15. april 2024

Artikel
Topbillede.png
Hvornår kommer lønstigningerne fra OK24 til ledere og mellemledere? – og hvor mange? Få et overblik med de vigtigste nedslag her.

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Rikke Rhein-Knudsen

Afstemningen om OK24-resultaterne sluttede med et kæmpestort JA til de nye overenskomstaftaler. Det betyder, at der er lønstigninger på vej til socialpædagogiske ledere.  

Men hvornår kommer pengene? – og hvor mange? Få et overblik med de vigtigste nedslag her.  

1. april 2024

Socialpædagoger i kommuner og regioner stiger 4 pct. i løn. Socialpædagoger i staten stiger 5,89 pct. i løn. Lønstigningerne er en del af de generelle lønstigninger, som er aftalt for alle offentligt ansatte.

Første del af trepartsaftalen om et lønløft til offentligt ansatte udmøntes. Det betyder, at socialpædagogiske mellemledere på døgnoverenskomsten i kommuner stiger 479 kr. i løn, og socialpædagogiske mellemledere på døgnoverenskomsten i regioner (dog ikke viceforstandere) stiger 1.113 kr. i løn.  

Socialpædagoger på lederoverenskomsten i kommuner får forhøjet pensionsprocenten med 1,2 procentpoint til 18,24 pct. 

Da afstemningen om OK24 sluttede efter den 1. april, vil du få lønstigningerne med tilbagevirkende kraft.  

1. juni 2024

Socialpædagoger på lederoverenskomsten i kommuner får pga. trepartsaftalen et engangstillæg på 1.412 kr. Mellemledere ansat på døgnoverenskomsten i kommuner får et engangstillæg på 1.551 kr.  Og socialpædagogiske mellemledere på døgnoverenskomsten i regioner får et engangstillæg på 3.364 kr.  

 1. oktober 2024

Socialpædagoger i kommuner stiger 1,74 pct. i løn. Socialpædagoger i regioner stiger 1,76 pct. i løn. Lønstigningen er en del af de generelle lønstigninger, som er aftalt for alle offentligt ansatte i kommuner og regioner.  

1. januar 2025

Mellemledere på døgnområdet i kommuner og regioner får en lønstigning fra trepartsaftalen.

Er du socialpædagog i en basisstilling?  

Så gælder der nogle andre forhold for dig. Læs mere her  

1. april 2025

Socialpædagoger i staten stiger 1,31 pct. i løn. Lønstigningerne er en del af de generelle lønstigninger, som er aftalt for alle offentligt ansatte i staten.  

Resultaterne af organisationsforhandlingerne (som udgør 2 pct. af den samlede økonomiske ramme på 8,8 pct.) rulles ud i de forskellige overenskomster. Det betyder, at:

  • mellemledere på døgnområdet i kommuner får en pensionsstigning fra 15,6 til 18 pct.
  • socialpædagoger på lederoverenskomsten i kommuner stiger med 3,2 procentpoint til 21,44 pct
  • mellemledere og ledere på døgnområdet i regioner får en pensionsstigning på henholdsvis 2,4 og 3,6 procentpoint til henholdsvis 18,22 og 20,32 pct.

En del af pensionsstigningerne kan man vælge at få udbetalt som løn i stedet for pension.

1. oktober 2025

Socialpædagoger i kommuner stiger 0,57 pct. i løn, og socialpædagoger i regioner stiger 0,57 pct. i løn. Lønstigningen er en del af de generelle lønstigninger, som er aftalt for alle offentligt ansatte i kommuner og regioner.  

 1. november 2025

Socialpædagoger i kommuner, regioner og stat stiger 0,2 pct. i løn.  Lønstigningerne er en del af de generelle lønstigninger, som er aftalt for alle offentligt ansatte.  

 1. januar 2026

Sidste del af trepartsaftalen om et lønløft til offentligt ansatte udmøntes i form af en lønstigning til mellemledere i kommuner. 

Bliv medlem