Gå til indhold

OK24

OK24: Hvornår stiger din løn?

Det blev et kæmpestort JA til de nye overenskomstaftaler, der bestemmer socialpædagogers løn- og ansættelsesvilkår de næste to år. Se her, hvornår du som socialpædagog i en basisstilling skal holde ekstra øje med lønsedlen

15. april 2024

Artikel
Topbillede_Basisstillinger.png
hvornår kommer lønstigningerne fra OK24? – og hvor mange? Det kommer alt sammen an på, hvilken overenskomst du er ansat på. Få et overblik med de vigtigste nedslag her.

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Rikke Rhein-Knudsen

Afstemningen om OK24-resultaterne sluttede med et kæmpestort JA til de nye overenskomstaftaler. Det betyder, at der er lønstigninger på vej til socialpædagoger i basisstillinger. 

Men hvornår kommer pengene? – og hvor mange? Det kommer alt sammen an på, hvilken overenskomst du er ansat på. Få et overblik med de vigtigste nedslag her. 

1. april 2024

Socialpædagoger i kommuner og regioner stiger 4 pct. i løn. Socialpædagoger i staten stiger 5,89 pct. i løn. Lønstigningerne er en del af de generelle lønstigninger, som er aftalt for alle offentligt ansatte. 

Første del af trepartsaftalen om et lønløft til offentligt ansatte udmøntes. Det betyder, at socialpædagoger i kommuner stiger ca. 500 kr. i løn, og socialpædagoger i regioner stiger ca. 970 kr. i løn. 

Da afstemningen om OK24 sluttede efter den 1. april, vil du få lønstigningerne med tilbagevirkende kraft. 

1. juni 2024

Socialpædagoger i kommuner, der er omfattet af trepartsaftalen, får et engangstillæg svarende til ca. 1.550 kr. for fuldtidsansatte. Og socialpædagoger i regioner, der er omfattet af trepartsaftalen, får et engangstillæg svarende til ca. 2.900 kr. for fuldtidsansatte. 

1. oktober 2024

Socialpædagoger i kommuner stiger 1,74 pct. i løn. Socialpædagoger i regioner stiger 1,76 pct. i løn. Lønstigningen er en del af de generelle lønstigninger, som er aftalt for alle offentligt ansatte i kommuner og regioner.

1. januar 2025

Anden del af trepartsaftalen om et lønløft til offentligt ansatte udmøntes i form af en lønstigning til socialpædagoger i kommuner, og den sidste del af trepartsaftalen om et lønløft i regionerne udmøntes. 

Socialpædagoger på døgnområdet i kommuner får forhøjet tillæggene for at arbejde på skæve tider – de såkaldte særydelser. Forhøjelsen har en gennemsnitlig værdi af 700 kr. pr. måned og er en del af trepartsaftalen. Desuden forhøjes pensionssatsen på særydelser fra 1 pct. til 9,34 pct. Og lørdagsdøgnet fremrykkes fra kl. 8 til kl. 6. 

Socialpædagoger på døgnområdet i regioner får forhøjet tillæggene for at arbejde på skæve tider – de såkaldte særydelser. Desuden indføres der et tjenestetillæg, hvor man får et fast pensionsgivende tillæg på 7.000 kr. årligt, hvis man samlet set arbejder på skæve tider 300 timer årligt – det svarer til en lønstigning på knap 600 kr. om måneden + pension. 

1. april 2025

Socialpædagoger i staten stiger 1,31 pct. i løn. Lønstigningerne er en del af de generelle lønstigninger, som er aftalt for alle offentligt ansatte i staten. 

Resultaterne af organisationsforhandlingerne (som udgør 2 pct. af den samlede økonomiske ramme på 8,8 pct.) rulles ud i de forskellige overenskomster. Det betyder, at der kommer en lønstigning til alle – særligt til studerende og til socialpædagoger på døgnområdet i kommuner og regioner med 10 års anciennitet. For alle ansatte stiger pensionssatserne desuden. Se, hvad der helt præcis gælder for dig her: 

Er du mellemleder eller leder? 

Så gælder der nogle særlige forhold for dig. Læs mere her.

1. oktober 2025

Socialpædagoger i kommuner stiger 0,57 pct. i løn, og socialpædagoger i regioner stiger 0,57 pct. i løn. Lønstigningen er en del af de generelle lønstigninger, som er aftalt for alle offentligt ansatte i kommuner og regioner. 

1. november 2025

Socialpædagoger i kommuner, regioner og stat stiger 0,2 pct. i løn.  Lønstigningerne er en del af de generelle lønstigninger, som er aftalt for alle offentligt ansatte. 

1. januar 2026

Sidste del af trepartsaftalen om et lønløft til offentligt ansatte udmøntes i form af en lønstigning til socialpædagoger i kommuner.

Bliv medlem