Gå til indhold

Ledercoaching

Ny leder: Coachingforløb gav mig ro i maven

Som helt ny leder var Tine Britt Säilä i tvivl om mange ting: Hvordan skal min ledelsesstil være? Har jeg de nødvendige værktøjer? Og hvordan håndterer jeg skiftet fra kollega til leder? Et gratis coachingforløb hos Naja Amelung gav både ro i maven – og en tydelig retning

4. marts 2024

Artikel
Tine om ledercoaching.png
Tine Britt Säilä er helt ny som leder - og har benyttet sig af Socialpædagogernes tilbud på tre gratis coachingtimer: – Det gav mig en enorm ro at møde en professionel coach, der bare vidste, hvad det var for tanker, tvivl og overvejelser, jeg gik med

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

I 15 år har hun arbejdet som menig socialpædagog. De fleste år i et tilbud for voksne med udviklingshandicap men for knap tre år skiftede 37-årige Tine Britt Säilä job og blev ansat på STU Guldborgsund. Og her tog hendes karriere en ny drejning.

– Efter et par år på STU blev jeg tilbudt at blive afdelingsleder. Egentlig gik jeg ikke selv med tanker om at blive leder på det tidspunkt – men jeg oplevede, at andre så nogle egenskaber i mig, som passede til en lederstilling. En ordentlighed og et drive, som kunne bruges i en ny struktur med to nye afdelingsledere. Og det tog jeg da som en kæmpe kompliment, fortæller Tine Britt Säilä.

I jagten på, hvordan man bedst kommer ind i lederjobbet og bliver den gode leder for de kolleger, man før stod ved siden af, gik Tine i gang med at researche hos Socialpædagogerne.

– Her opdagede jeg flere gode tilbud til nye ledere som mig. Bl.a. muligheden for tre gratis timers coaching hos Naja Amelung. Det tilbud benyttede jeg mig af og har for nylig gennemført coachingforløbet med Naja online.

Jeg fornemmede med det samme, at Naja kender vores område og har stor erfaring med, hvad der er på spil, når man fx som jeg er helt grøn som leder.

Tine Britt Säilä, afdelingsleder STU Guldborgsund

Man får mere end tre timer

Naja Amelung er international ICI-certificeret coach og Master i Organisationsudvikling og Ledelse – og i et samarbejde med Socialpædagogerne tilbyder hun ledermedlemmer et gratis forløb på tre timers coaching.

– Det har været et virkelig godt forløb for mig. Jeg fornemmede med det samme, at Naja kender vores område og har stor erfaring med, hvad der er på spil, når man fx som jeg er helt grøn som leder. Og fordi der er god tid mellem de tre coachingsessioner, når man at reflektere og udvikle på det, der har været talt om og bruge de værktøjer, man har fået at arbejde med. Så det føles som meget mere end tre timers coaching, fortæller Tine Britt Säilä, som bl.a. selv blev tanket op på selvtillid og troen på, at hun godt kan være leder:

– Det gav mig en enorm ro at møde en professionel coach, der bare vidste, hvad det var for tanker, tvivl og overvejelser, jeg gik med. Som ny leder har jeg naturligvis høje forventninger til alt det, jeg gerne vil, men Naja fik det ligesom groundet og fik mig til at forstå, at jeg jo hverken kan eller skal ændre verden på én dag. Og at jeg faktisk har nogle egenskaber, jeg kommer rigtig langt med som leder.

Sådan får du et coachingforløb

Hvis du ønsker et coachingforløb, så kontakt Socialpædagogernes tilknyttede coach Naja Amelung på mail: kontakt@najaamelung.dk.

Husk at oplyse dit fulde navn og din fødselsdag i mailen til bekræftelse af dit medlemskab af Socialpædagogerne. Derefter vil opstart på coachingforløb aftales.

Som medlem af Socialpædagogerne får du op til tre timers gratis coaching. Typisk varer en session en time, og det foregår enten som et fysisk møde eller som et onlinemøde via Teams eller Zoom.

Der er fuld tavshedspligt, og dit medlemskab tjekkes i en procedure, der sikrer din anonymitet i forhold til Socialpædagogerne.

Læs mere om tilbuddet på sl.dk/ledere/ledercoaching

Lavpraktiske emner

Noget af det, Tine Britt Säilä tog med sig fra coachingforløbet, var nogle ret lavpraktiske tips.

– Når man læser om ledelse, kan det hurtigt virke lidt abstrakt og teoretisk. Men Naja var god til at give mig værktøjer til, hvordan jeg fx strukturerer et personalemøde, hvordan jeg planlægger en svær samtale – eller hvordan jeg kan arbejde med at tilpasse min lederstil til de konkrete personlighedstyper, der er blandt medarbejderne. Jeg har virkelig fået øjnene op for, at jeg jo ikke kan tale på samme måde med alle. Og input til hvordan jeg hele tiden kan arbejde med at være leder på den bedste måde overfor lige præcis det menneske og den personlighedstype, jeg står overfor, siger hun og fortsætter:

– Det er også en fordel, at Naja er neutral. Det er rart at dele tanker og overvejelser med en, som fx ikke er forudindtaget ud fra et budget eller nogle andre rammer. Og så har jeg fået nogle gode fif som fx åndedrætsøvelser og øvelser til at indtage rummet som leder. Jeg er ikke typen med de store armbevægelser, så det har været godt for mig at blive bekræftet i, at jeg skal holde fast i at være leder som den person, jeg nu er, lyder det fra Tine Britt Säilä.

De har også fået coaching

Mød her tre socialpædagogiske ledere, som alle har gennemført det gratis coachingforløb hos Naja Amelung.

Tine - ledercoaching.png (1)Tine Normann Sundø Lange:
Får sparring på mine blinde vinkler

Michael-coaching.gifMichael Hannberg:
Coaching holder mig skarp som leder

Linda-ledernyt.gif

Linda Høegh Jokumsen:
Coaching gør det lettere at holde fokus

Bliv medlem