Gå til indhold

OK21

Vi skal sikres efteruddannelse gennem hele arbejdslivet

OK21: Vi ved endnu ikke, hvor hårdt coronakrisen rammer samfundsøkonomien, og derfor er efteruddannelse vigtigere end løn lige nu, mener Benjamin Marten

31. august 2020

Artikel
Benjamin.jpg

Forfatter: Malene Skov Jensen

Foto: Privat

- Set i lyset af coronakrisen synes jeg, at vi skal være solidariske nu og ikke bare tænke, at vi skal have og have. Vi skal være glade for, at vi har vores arbejde endnu, mens mange i den private sektor har mistet deres. Derfor synes jeg faktisk, at vi burde have udskudt overenskomstforhandlingerne til 2022, så vi vidste, hvordan vi står rent økonomisk i samfundet, siger socialpædagog Benjamin Marten, der er hjemmevejleder i Nordfyns Kommune.

I stedet for at kræve mere i løn, mener han derfor, at der skal fokus på efteruddannelse:

- Det ville være rigtig godt, hvis overenskomsten sikrede os ret til efteruddannelse gennem hele vores arbejdsliv. Jeg oplever især, at de ældre medarbejdere ikke bliver tilgodeset med efteruddannelse. Det er vigtigt, at vi øger fagligheden, og at vi kan argumentere for vores valg af metoder, og at vi kan sætte ord på, hvad den socialpædagogiske faglighed kan. Ellers risikerer vi, at arbejdsgiverne tror, at de bare kan erstatte os med ufaglært arbejdskraft, siger Benjamin Marten.

OK-forhandlinger 2021

Bliv medlem