Gå til indhold

OK21

Håber på mere fleksibel planlægning af arbejdstid

OK21: Socialpædagog Tanja Ørtoft-Thybo håber på, at arbejdstiden i fremtiden i højere grad kan tilpasses, hvor man er i livet, så alle ikke nødvendigvis skal være underlagt de samme regler

31. august 2020

Artikel
Tanja.jpg (1)

Forfatter: Malene Skov Jensen

Foto: Privat

- Fokus på arbejdsmiljøet er vigtig under overenskomstforhandlinger, for vi skal kunne holde til at være i faget i mange år, siger socialpædagog Tanja Ørtoft-Thybo, der er hjemmevejleder i Vejen Kommune.

Konkret mener hun, at arbejdsmiljøet vil blive bedre, hvis man fx i højere grad kunne ønske sin egen arbejdstid:

- Måske behøver småbørnsforældre ikke have ligeså mange aftenvagter som dem, der ikke længere har børn boende hjemme. Det ville være rigtig rart, at vi kunne tilgodese hinanden, og hvor vi er i vores liv, i stedet for at vi alle skal have de samme regler, siger hun.

Derudover vil hun rigtig gerne have, at en beklædningsgodtgørelse blev en del af overenskomsten, og at den vigtige opgave, som socialpædagoger løfter også blev afspejlet i lønnen.

- Vi var nogle af dem, der fortsatte med at arbejde under coronakrisen. Vi kunne ikke undværes og sendes hjem, og så er det jo tankevækkende, at vi har så lav en løn i forhold til mange andre faggrupper, siger Tanja Ørtoft-Thybo.

OK-FORHANDLINGER 2021

Bliv medlem