Gå til indhold

OK21

Vi skal kæmpe for fuldtidsstillinger og ligeløn

OK21: Det er et skråplan, når der i stigende grad bliver slået deltidsstillinger op på det socialpædagogiske område, mener socialpædagog Carsten Ravnholt Jensen

31. august 2020

Artikel
Carsten.jpg

Forfatter: Malene Skov Jensen

Foto: Privat

- Det allervigtigst at kæmpe for under de kommende overenskomstforhandlinger er, at vi kan få lov til at arbejde fuldtid. Det danske arbejdsmarked er lagt an på, at vi arbejder 37 timer om ugen, og selvfølgelig skal vi også kunne det på det socialpædagogiske område, siger socialpædagog Carsten Ravnholt Jensen, der arbejder på et botilbud i Aalborg Kommune.

Men han oplever, at stort set alle stillinger på det socialpædagogiske område bliver slået op som deltidsstillinger, og at arbejdsgiverne forsøger at presse de fuldtidsansatte på deltid.

- Men det har store konsekvenser at komme på deltid – både for din økonomi her og nu, men også på sigt for din pension og alderdom, siger han.

Derudover håber han, at lønnen vil få et løft, og at der vil blive kæmpet for ligeløn.

- Inden for vores fag ser vi jo også stadigvæk, at mænd og kvinder ikke får den samme løn for det samme arbejde. Vi skal alle sammen på barrikaderne og kæmpe for en ordentlig løn, siger Carsten Ravnholt Jensen.

OK-FORHANDLINGER 2021

Bliv medlem