Gå til indhold

ok 2018

Lockout: Her er socialpædagoger ramt

KL har offentliggjort listen over arbejdspladser, som bliver ramt af en potentiel lockout. Det socialpædagogiske område bliver kun delvist berørt

12. marts 2018

Artikel
CB_lockout_1128x600.jpg

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Colourbox

Samtlige medlemmer, der er omfattet af overenskomsten for pædagogisk uddannet personale i særlige stillinger på beskæftigelsesområdet vil blive ramt af en lockout. Det drejer sig om relativt få medlemmer. Det endelige antal er endnu ikke afklaret.

KL har netop offentliggjort deres liste over de arbejdspladser og -områder, der bliver lukket ned, hvis lockouten iværksættes. 

– Vi noterer os, at KL ikke har udvist samme aggressivitet på de socialpædagogiske arbejdsområder som på andre områder. Det er til glæde for borgerne, der på den måde ikke bliver taget til gidsel i konflikten i samme omfang, som andre steder i den offentlige sektor, hvor det virkelig gør ondt, siger Benny Andersen. 

De medlemmer, der rammes af lockout, vil blive kontaktet af deres lokale kreds. Der er endnu ikke klarhed over lockoutvarslet på regionernes område. Så snart det også forelægger, orienterer vi på sl.dk.

Respektløst og demonstrativt

Forbundene – herunder Socialpædagogerne – har afventet listerne over lockoutramte arbejdspladser, siden arbejdsgiverne onsdag den 7. marts offentliggjorde, at op mod 450.000 offentligt ansatte vil blive sendt hjem uden løn. Til sammenligning har fagbevægelsen varslet strejke for 10 pct. af de offentligt ansatte. Arbejdsgivernes voldsomme lockoutvarsel får Socialpædagogernes formand Benny Andersen til at ryste på hovedet, selvom det socialpædagogiske område i stor udstrækning er friholdt.

– Jeg synes, det er utrolig trist, at arbejdsgiverne på denne måde skyder langt, langt over målet. Når vi varsler en strejke fra vores side, ja, så er det selvfølgelig forventeligt med et modtræk. Men det her er jo helt ude at proportioner, siger han.   

Benny Andersen vurderer, at en lockout af 450.000 offentligt ansatte gør det ’betydeligt sværere’ for forligsmand Mette Christensen at strikke et mæglingsforslag sammen. Men han håber fortsat, at parterne sætter sig til forhandlingsbordet igen. 

– Det ville være bedst for alle – både her og nu, for det fremtidige samarbejde parterne imellem og ikke mindst for fremtiden på det offentlige arbejdsmarked. Det giver ikke nogen mening at gøre det mindre attraktivt at være offentligt ansat, men det er den kurs, de offentlige arbejdsgivere er slået ind på. Det kan få ganske alvorlige følger i de kommende år, siger Benny Andersen.

Lockouten kan iværksættes fra 10. april – altså en lille uge efter starten på de strejker, som Socialpædagogerne og den øvrige fagbevægelse på det offentlige område har varslet til start fra 4. april.

Find svar på spørgsmål omkring konfliktsituationen på: www.sl.dk/konflikt eller ring til Socialpædagogernes konflikt-hotline på 7248 6080.

Følg med i OK-situationen på www.sl.dk/ok2018 og på formand Benny Andersens facebookside

 

Bliv medlem