Gå til indhold
Socialpædagogernes logo
Mit SL

For dig, der er dimittend

Når du har fået ret til dagpenge på baggrund af din uddannelse, er du som udgangspunkt omfattet af de samme regler som andre ledige. Der er dog enkelte ting, der er anderledes – vi har samlet dem herunder.

Dagpengesats

Har du fået ret til dagpenge på baggrund af din uddannelse, får du udbetalt dagpenge med en fast sats, som afhænger af, om du har forsørgerpligt over for et barn under 18 år eller ej. Hvis du ikke er forsørger, vil din dagpengesats ændre sig, hvis du er ledig i mere end tre måneder.

Se dagpengesatserne

Du kan læse mere om muligheden for at få en højere dagpengesats på siden "Dagpengesats

Ferie

Når du er nyuddannet, har du ikke ret til at få udbetalt feriedagpenge fra a-kassen. Har du optjent ret til feriegodtgørelse fra en arbejdsgiver, kan du få udbetalt disse, mens du holder ferie. Husk at melde ferie til jobcentret senest 14 dage, før den starter. Du skal også huske at oplyse om ferien på dit dagpengekort.

Husk 14-dages fristen

Senest 14 dage efter, at du har afsluttet din uddannelse, skal du fortælle os, om du ønsker en dagpengeret på baggrund af din uddannelse, eller om du i stedet ønsker erhvervede rettigheder.

Giver du os ikke besked inden for fristen, kan du først modtage dagpenge, når du har været medlem af a-kassen i et år og haft en indkomst på mindst 246.924 kr. 

Er du i tvivl om, hvad der bedst kan svare sig for dig, så kontakt sagsbehandlerteamet på telefon 7248 6010 eller send en besked til os i MIT SL

Bliv medlem