Gå til indhold
Socialpædagogernes logo
Mit SL

Din første ledighedsdag

Der er mange ting at holde styr på, når du lige er blevet ledig. Her kan du læse, hvad du som udgangspunkt skal gøre.

Det første du skal gøre

Tilmelding som ledig på Jobnet

Du skal oprette dig som bruger på jobnet.dk med MitID og melde dig ledig. Det skal du gøre på din første ledige dag – også selvom det evt. er en helligdag. Vi må nemlig kun udbetale dagpenge til dig for perioder, hvor du er tilmeldt som ledig. 

Udfyld ledighedserklæring i MIT SL

Du skal udfylde en ledighedserklæring. Den finder du i MIT SL. Klik på "Meld dig ledig".

Vi gennemgår din ledighedserklæring hurtigst mulig. Du får et godkendelsesbrev i Mit SL. Brevet indeholder en række vigtige oplysninger om din dagpengeret, dagpengesats, rettigheder, pligter mv. Det er vigtigt, du læser brevet, når du modtager det.

Det næste du skal gøre

Lønforsikring

Har du ret til lønforsikring, skal du udfylde en ansøgning i MIT SL. Vent til du har modtaget dit godkendelsesbrev om ret til dagpenge. Du kan læse mere om det på siden "Lønforsikring"

Send dit dagpengekort

Du skal sende dit dagpengekort til os en gang om måneden (se siden "Udbetalingskalender"). Kortet udfylder du i MIT SL under "Udbetaling".

Du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet

Det betyder blandt andet, at du skal være aktivt jobsøgende allerede fra første ledighedsdag og registrere din jobsøgning i Jobloggen enten via MIT SL eller jobnet.dk. Senest inden for to uger efter din første ledighedsdag skal du have et færdigt CV på jobnet.dk, som er søgbart, så arbejdsgiverne kan finde dig. I praksis vil vi bede dig om at have dit CV klar forud for det første møde med os.

Læs mere på siden Til rådighed for arbejdsmarkedet

Bliv medlem