Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

For dig, der er dimittend

Når du har fået ret til dagpenge på baggrund af din uddannelse, er du som udgangspunkt omfattet af de samme regler som andre ledige. Der er dog enkelte ting, der er anderledes - vi har samlet dem herunder.

Meld dig ledig på Jobnet

Skal du have dagpenge som nyuddannet, så skal du huske at melde dig ledig på Jobnet.dk 

Dagpengesats

Har du fået ret til dagpenge på baggrund af din uddannelse, får du udbetalt dagpenge med en fast sats, som afhænger af, om du har forsørgerpligt over for et barn under 18 år eller ej.

Du kan se dagpengesatserne her

Du kan læse mere om muligheden for at få en højere dagpengesats

Ferie

Når du er nyuddannet, har du ikke ret til at få udbetalt feriedagpenge fra a-kassen. Har du optjent ret til feriegodtgørelse fra en arbejdsgiver, kan du få udbetalt disse, mens du holder ferie. Husk at melde ferie til jobcentret senest 14 dage, før den starter. Du skal også huske at oplyse om ferien på dit dagpengekort.

Husk 14 dages fristen

Senest 14 dage efter, at du har afsluttet din uddannelse, skal du fortælle os, om du ønsker en dagpengeret på baggrund af din uddannelse, eller om du i stedet ønsker erhvervede rettigheder.

Giver du os ikke besked inden for fristen, kan du først modtage dagpenge, når du har været medlem af a-kassen i et år og haft en indkomst på mindst 246.924 kr. 

Er du i tvivl om, hvad der bedst kan svare sig for dig, så kontakt sagsbehandlerteamet på telefon 72486010 eller send en besked til os i Mit SL

Din vej til dagpenge

Få styr på dagpengereglerne på 5 minutter. Der er en stribe betingelser, du skal opfylde, for at kunne få dagpenge, når du er nyuddannet og har afsluttet studiet. Der er tilmed en frist for, hvornår du skal have styr på det. Eylem Güleryüz, der er sagsbehandler i Socialpædagogernes a-kasse, fører dig sikkert gennem processen.

Barsel, sygdom og ferie

Som nyuddannet og ledig kan du pludselig stå i en livssituation, hvor du har brug for hjælp. Det kan være, at du eller din kæreste bliver gravide, og har brug for barsel. Det kan også være, at du bliver syg eller skal på ferie. Uanset hvad så er din a-kasse klar til at guide dig. Få styr på reglerne om barsel, sygdom og ferie.

Supplerende dagpenge

Supplerende dagpenge handler om, at du har mulighed for at kombinere arbejde med at modtage dagpenge. Der er dog en række betingelser, som du skal opfylde for at kunne få supplerende dagpenge. Få styr på reglerne her.