Artboard 1icon_burger icon_checkmark icon_checkmark_red icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu

Regler og rettigheder under praktikken

Få et overblik over de regler og rettigheder, der gælder for dig som studerende i lønnet praktik. Er du medlem af Socialpædagogerne, så har du også adgang til arbejdspladsens tillidsrepræsentant, som kan hjælpe dig, hvis du bliver usikker på dine arbejdsforhold.

Som studerende har du de samme rettigheder som de ansatte på arbejdspladsen. Rettighederne er forhandlet af Socialpædagogerne og handler om din løn, arbejdstid og ansættelsesforhold generelt. Som medlem har du også adgang til Socialpædagogernes tillidsrepræsentant ude på arbejdspladsen under praktikken. Tillidsrepræsentanten kan hjælpe dig, hvis der opstår uklarhed om dine rettigheder eller hvis din praktikplads ikke lever op til sit ansvar.

Få her overblik over de regler og rettigheder, der gælder for dig som studerende i lønnet praktik.

  • Løn: Din løn under praktik
  • Arbejdstid: Hvor meget du skal arbejde
  • Afspadsering; Hvordan du optjener afspadsering
  • Overarbejde: Hvordan du bliver betalt for overarbejde
  • Koloni: Tillæg for koloni- og weekendophold
  • Ferie: Sådan optjener du feriegodtgørelse
  • Barn syg: Frihed i forbindelse med barns 1. og 2. sygdom og omsorgsdage

Reglerne kan være indviklede, så spørg endelig din tillidsrepræsentant. Vi har samlet informationerne i en pjece, som vi anbefaler at du printer ud og har med dig, når du er ude i praktikken.

Download og print pjecen: Studerende i praktik – regler og rettigheder (pdf)