Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu
TTEMA: Job og karriere

Vi hjælper dig videre i karrieren, hvis du står uden arbejde eller kigger efter nyt

Job og karriere

Socialpædagoger arbejder indenfor et bredt felt af arbejdsområder. Som jobsøgende eller ansat på udkig efter nye veje i din karriere kan du hos Socialpædagogerne få inspiration til, hvordan du kommer videre i dit arbejdsliv

5 tips til dig, der søger job

1. Lav en strategi

Hvad enten du er i arbejde eller er ledig, er det krævende at være jobsøgende. Derfor anbefaler vi, at du strukturerer din tid. Læg faste arbejdstider for din jobsøgning, hvor du beslutter, hvornår du leder efter relevante stillinger, og hvornår du skriver ansøgninger. Hold et ugentligt møde med dig selv, hvor du lægger konkrete mål for den kommende uge. 

2. Forbered dig, før du skriver

Når du har fundet en stilling, du vil søge, skal du selvfølgelig læse opslaget grundigt, så du ved, hvad arbejdsgiveren efterspørger. Søg derefter information om arbejdspladsen og tag kontakt til arbejdsgiveren. Forbered dig inden, så du er klar på at præsentere, hvorfor du ringer. Sørg også for at have nogle få konkrete spørgsmål klar, som du ikke kunne læse dig til i jobopslaget.

Læs mere: Gode råd til kontakten med arbejdsgiveren

3. Skriv en ansøgning, der fænger

Den gode ansøgning er fremadrettet og handler om jobbet, du skal bestride. Du skal derfor beskrive din erfaring i sammenhæng med stillingen, du søger. Resten kan du udfolde i CV’et.  En god ansøgning er let og overkommelig at læse og fylder max en side. Den er skrevet i et aktivt sprog med korte sætninger og delafsnit – og lixtallet er ikke for højt. Skriv ud fra mottoet ’Show it, don’t tell it’. Fremfor for at skrive, at du er struktureret, illustrerer du det i stedet med et eksempel.

Læs hvordan du opbygger den virkelig gode ansøgning.

4. Skriv det gode CV

Modsat ansøgningen er CV’et bagudrettet, for det handler om, hvad du har lavet. CV’et er et dynamisk koncept, som du målretter det job, du søger. Fremhæv derfor de jobs eller praktikker, der har givet dig erfaring, som er relevant for den specifikke stilling. Med et lille resumé i starten kan du desuden fortælle om de kompetencer, der gør dig særligt kvalificeret til stillingen. Det kan godt betale sig at gøre meget ud af CV’et, for det er ofte det, arbejdsgiveren bruger mest tid på at læse.

Sådan opbygger du dit CV. 

5. Oversæt dine kompetencer

Manglende erfaring kan stå i vejen for, at du bliver kaldt til samtale. Derfor bør du oversætte dine nuværende kompetencer til det specifikke job, du vil søge. Har du fx erfaring med en særlig pædagogisk metode, kan du i din ansøgning og dit CV argumentere for, hvordan du kan bruge de værktøjer i den nye stilling. Du kan også supplere din ansøgning med et kompetence-CV.

Se et eksempel på kompetence-CV'et og andre typer af CV. 

Få mere inspiration og konkrete råd til, hvordan du finder de jobs, der er interessante for dig, hvordan du skriver den gode ansøgning og det skarpe CV, samt hvordan du forbereder dig og præsenterer dig til en jobsamtale.

Læs mere i pjecen Guide til din jobsøgning (pdf)

Se eller gense webinaret for jobsøgende 50+ med temaet ”Sådan arbejder du med din egenfortælling"

Podcasts om jobsøgning

Nyuddannet

Hvor starter du jobsøgningen som nyuddannet? Hvordan får du din faglighed i spil trods manglende erfaring? Og hvordan er det første møde med arbejdsmarkedet?

Hør podcasten Nyuddannet – kom godt i gang

Opsagt

Hvordan er det at blive opsagt? Hvad gør du i situationen? Og hvordan kommer du videre i dit arbejdsliv?

Hør podcasten Opsagt - hvad så nu?

Sporskifte

Hvad skal du overveje, hvis du ønsker at skifte spor i karrieren? Hvordan genfinder du arbejdsglæden? Og hvordan overbeviser du en arbejdsgiver om, at du har kompetencer til at arbejde med et nyt område?

Hør podcasten Sporskifte - overvejer du nyt job?

Eller måske er meritpædagoguddannelsen noget for dig? Læs om uddannelsen her.

Jobsøgningen

Hvordan laver du en jobsøgningsstrategi, der passer til dig? Hvilke metoder kan du bruge? Og hvorfor – og hvordan – virker det?

Hør podcasten Strategi i jobsøgningen

Jobsamtalen

Hvordan forbereder du dig til en jobsamtale? Hvordan tager du styringen og skaber en frugtbar samtale? Og hvordan overbeviser du en arbejdsgiver om, at du skal have jobbet?

Hør podcasten Jobsamtalen

Hvordan kommer du bedst fra ledighed til dit næste socialpædagogiske job? I 5 podcasts fra Socialpædagogernes A-kasse får du inspiration til jobjagten gennem konkrete tips og gode råd fra arbejdsgivere, jobkonsulenter og andre socialpædagoger, der har stået i din situation.

Her er alle podcast samlet

Socialpædagogernes Karriererådgivning

Er der noget i din nuværende jobsituation, som du gerne vil forandre?
Er du fx i tvivl om, hvad du gerne vil beskæftige dig med fremover eller har du behov for at tale med én om perspektiverne for dit fremtidige arbejdsliv. Så kontakt Socialpædagogernes Karriererådgivning.

Sådan kontakter du os:

  • Ring og få en samtale i vores åbne rådgivning på:
    telefon 7248 6060 på mandage fra 14.00-17.00.

Book karriererådgivning

Log på Mit SL og vælg 'Medlemskab'.
Klik på 'Book samtale' og vælg 'Job- og Karrieresamtale' under 'Frivillige samtaler'.

Hvordan foregår samtalen?
Når vi taler med dig, anvender vi en coachende tilgang. Det betyder bl.a., at vi stiller spørgsmål til dig, som har til formål at komme tættere på, hvad du selv kan gøre for at skabe den forandring, som du ønsker og hvordan du finder motivationen til at gøre det.

Vi hjælper også med mere konkret rådgivning og vejledning om dine muligheder på jobmarkedet eller i forhold til efter/videreuddannelse og guider dig evt. til hvor du kan få mere viden om specifikke planer.

Hvordan kan jeg forberede mig på en samtale med en job- og karriererådgiver?
For at få størst udbytte af samtalen, anbefaler vi, at du på forhånd skriver ned, hvad du gerne vil tale om og evt. kigger på de forskellige opslag om job- og karriere her på sl.dk.

Min faglighed

Hvad er det, jeg kan? 

Når du overvejer dine karrieremuligheder, eller er i gang med at søge job er det en god ide at afklare dine kompetencer. Det gør det nemmere at fokusere din søgning og præsentere dig selv overfor en måske kommende arbejdsgiver.

Få inspiration i denne samling af kompetencer, der er centrale for socialpædagoger.

Hvordan sætter jeg flere ord på min faglighed?

I jobansøgninger og til samtaler er det vigtigt, at du kan beskrive din faglighed konkret og præcist. Værktøjet 'Min Faglige praksis' hjælper dig til at beskrive, hvordan din faglighed kommer til udtryk. Find værktøjet her sammen med videoer og webinarer, hvor praktikere og eksperter sætter ord på den socialpædagogiske kernefaglighed.