Gå til indhold
Socialpædagogernes logo
Mit SL

Springet

Når jeg går på pension, kan jeg sige, at jeg i hvert fald har prøvet det, jeg gerne ville

Regina Pedersen har taget springet fra socialpædagog til afdelingsleder for 40 ansatte. En mellemstation som gruppekoordinator blev den første trædesten på rejsen

13. juni 2019

Artikel
SJL.Regina.Pedersen.WEB1128x600px.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Sophia Juliane Lydolp

Hvorfor skulle der ske noget nyt i dit arbejdsliv?
Den første arbejdsdag efter min tredje barsel stod jeg og tørrede borde af. Så kiggede jeg mig omkring og tænkte: Nu står jeg her igen. Jeg var ufattelig glad for mit arbejde og troede ikke dengang, jeg skulle være leder. Men jeg kan huske, at jeg tænkte: Der må være noget mere.

Hvornår traf du din beslutning?
En dag sidder jeg og kigger på nettet og ser et stillingsopslag. Det var lige mig. Jeg tænkte: Det her er min stilling. Det var en dør, der åbnede sig. Den dag kom jeg faktisk for sent på arbejde, fordi jeg fordybede mig så meget i den stillingsannonce. Jeg mærkede den der følelse af at finde noget, som vakte min begejstring igen. Så jeg søgte jobbet som gruppekoordinator – og fik det.

Hvilke overvejelser gjorde du dig?
Først var der jo trygheden i det velkendte. Jeg kender alle borgerne og kunne deres cprnumre udenad. Nu skulle jeg starte forfra. Og så var der tanken: Slår jeg til? Men så tænkte jeg på et godt råd, jeg hørte til et foredrag med Karen Marie Lillelund. Hun sagde, at man skal stå op hver morgen og se sig i spejlet og sige: Jeg er for lækker! Uanset hvad. Det råd har jeg taget til mig og brugt lige siden. Og så tænkte jeg: Nu går jeg ind i det, og hvis nu det ikke går, så finder jeg noget andet.

Hvad har motiveret dig?
Det har betydet noget, at andre har troet på mig. En kollega kom og sagde: Jeg har fundet en lederstilling til dig. Og en anden kollega sagde: Hvorfor er du ikke afdelingsleder ude i den store verden? Det havde jeg ikke selv tænkt på dengang. Deres opfordringer har været med til at skubbe mig i den rigtige retning.

Hvad har været det bedste ved dit spring?
Det bedste har været de nye udfordringer og mennesker, jeg har lært noget af. Jeg kom til en kæmpe videns- og ressourcebank – og sugede til mig af deres erfaringer. Det er fantastisk at komme ud af sin egen lille boble og få et netværk i den store verden.

Hvad er dit råd til andre, der gerne vil gøre det samme, som du har gjort?
Opsøg udfordringen! Jeg opsøgte den selv, da jeg gik fra at være socialpædagog til at være gruppekoordinator. I den stilling blev jeg troet på af ledelsen og støttet af kolleger. De kunne se, at jeg kunne noget mere. Hvis man selv tør tage springet, så viser man også, at man gerne vil. Der er nogle, der skal få øje på én, men man skal også selv arbejde for det. For seks år siden havde jeg aldrig forestillet mig, at jeg havde været på den rejse, jeg har været på nu. Der er en kæmpe verden derude, som jeg ikke har opdaget endnu. Og jeg tænker ikke, at rejsen slutter her.

CV for Regina Pedersen, 43 år

 • 2017
  Afdelingsleder på Sedenhuse, et botilbud for
  unge udviklingshæmmede
 • 2016-17
  Konstitueret leder for værksted og bosted
 • 2014-17
  Deltager i praksisbaseret forskningsprojekt om gerontologi og autisme
 • 2013
  Gruppekoordinator
 • 2012
  Uddannet børne- og familiekonsulent
 • 2000
  Uddannet socialpædagog

Går du også med tanker om et jobskifte?

Lyt med i podcastserien fra Socialpædagogernes A-kasse, hvor du får inspiration til jobjagten gennem gode råd, konkrete tips og andre, der har stået i din situation. Hør den her

Bliv medlem