Gå til indhold

Karriererådgivning

Få gratis karriererådgivning

Er du på jagt efter dit første job? Føler du, at du er kørt fagligt fast i dit arbejde? Eller nærmer du dig de sidste år på arbejdsmarkedet? I Socialpædagogerne kan du som medlem få gratis karriererådgivning fra jobkonsulenter, der kender dit fag og arbejdsliv

4. september 2023

Artikel
Maria Hesselberg.png
– Vi hjælper rigtig gerne med at finde det rigtige match, når du er på udkig efter nye udfordringer, siger Maria Hesselberg, som er en af de mange jobkonsulenter i Socialpædagogernes tilbud om gratis karriererådgivning.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Socialpædagogerne

Til dig, der er ny i faget

Det er en stor forandring at gå fra at være studerende til at få sit første job. Pludselig er der nye og anderledes forventninger til dig, og du skal bidrage på en helt anden måde end tidligere.

De første måneder i et nyt job kan føles som en stejl læringskurve, og det er helt normalt at føle sig usikker på, om man kan leve op til kravene. Det kan også tage tid at vænne sig til den nye hverdag og finde sin plads i arbejdsfællesskabet.

Som medlem af Socialpædagogerne kan du benytte dig af gratis karriererådgivning i skiftet fra studie til første job. Du kan få sparring og vejledning om de mange oplevelser og det at være i sit første job – og jobkonsulenterne står klar til at hjælpe dig med at navigere i overgangen og bidrage til, at du trives i dit første job.

Til dig, der er kørt fast

Når man har været i det samme job i nogle år, er det helt naturligt at have en oplevelse af at være kørt lidt fast. Måske har du brug for at få afklaret, om der er potentiale for udvikling i det job, du allerede har – eller om tiden er inde til, at der skal ske noget andet.

Socialpædagogernes gratis karriererådgivning kan give dig sparring i forhold til job- og karrieremuligheder, hjælpe dig med at identificere dine styrker og interesser og se på, hvordan du kan udnytte dem bedst muligt i din karriere.

Måske finder du af, at du skal søge et nyt job, der bedre matcher dine ønsker? Eller måske opdager du, at der er muligheder for at udvikle dine kompetencer og tage nyt ansvar i dit nuværende job?

Til dig, der er seniormedarbejder

I takt med at du nærmer dig slutningen af karrieren, er det helt naturligt, at dine behov og prioriteringer samt dine ønsker til arbejdslivet ændrer sig. Det kan være, at du stadig er der, hvor du har en masse at give af, og gerne vil komme mere i spil med den viden, erfaring og de kompetencer, du har.

Det kan også være, at du er nået dertil, hvor du gerne giver plads til andre ting end arbejdet i dit liv, samtidig med at du har et job, du er rigtig glad for. Og måske føler du dig klar til at trække dig delvist fra arbejdsmarkedet, før du når pensionsalderen.

Uanset hvad dine ønsker og behov er, så husk, at du hos Socialpædagogerne kan få hjælp til at finde ud af, hvordan du bedst kan navigere i denne fase af dit arbejdsliv.

Hvordan foregår samtalen?

Når Socialpædagogernes jobkonsulenter taler med dig, anvender de en coachende tilgang. Det betyder bl.a., at du kan forvente spørgsmål, som har til formål at komme tættere på, hvad du selv kan gøre for at skabe den forandring, som du ønsker – og hvordan du finder motivationen til at gøre det.

Jobkonsulenterne hjælper også med mere konkret rådgivning og vejledning om dine muligheder på jobmarkedet eller i forhold til efter-/videreuddannelse.

Kom godt i gang

En karrieresamtale vil altid være individuelt tilpasset netop dig og dine behov. Du kan booke en samtale med en af Socialpædagogernes jobkonsulenter via Mit SL, eller ring til vores åbne rådgivning på tlf.: 7248 6060 mandag kl. 14-17.

Læs mere om tilbuddet om gratis karriererådgivning på sl.dk/karriereraadgivning

Bliv medlem