Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu
TTEMA: Job og karriere

Vi hjælper dig videre i karrieren, hvis du står uden arbejde eller kigger efter nyt

Job og karriere

Socialpædagoger arbejder indenfor et bredt felt af arbejdsområder. Som jobsøgende eller ansat på udkig efter nye veje i din karriere kan du hos Socialpædagogerne få inspiration til, hvordan du kommer videre i dit arbejdsliv

5 tips til dig, der søger job

1. Lav en strategi

Hvad enten du er i arbejde eller er ledig, er det krævende at være jobsøgende. Derfor anbefaler vi, at du strukturerer din tid. Læg faste arbejdstider for din jobsøgning, hvor du beslutter, hvornår du leder efter relevante stillinger, og hvornår du skriver ansøgninger. Hold et ugentligt møde med dig selv, hvor du lægger konkrete mål for den kommende uge. 

2. Forbered dig, før du skriver

Når du har fundet en stilling, du vil søge, skal du selvfølgelig læse opslaget grundigt, så du ved, hvad arbejdsgiveren efterspørger. Søg derefter information om arbejdspladsen og tag kontakt til arbejdsgiveren. Forbered dig inden, så du er klar på at præsentere, hvorfor du ringer. Sørg også for at have nogle få konkrete spørgsmål klar, som du ikke kunne læse dig til i jobopslaget.

Læs mere: Gode råd til kontakten med arbejdsgiveren

3. Skriv en ansøgning, der fænger

Den gode ansøgning er fremadrettet og handler om jobbet, du skal bestride. Du skal derfor beskrive din erfaring i sammenhæng med stillingen, du søger. Resten kan du udfolde i CV’et.  En god ansøgning er let og overkommelig at læse og fylder max en side. Den er skrevet i et aktivt sprog med korte sætninger og delafsnit – og lixtallet er ikke for højt. Skriv ud fra mottoet ’Show it, don’t tell it’. Fremfor for at skrive, at du er struktureret, illustrerer du det i stedet med et eksempel.

Læs hvordan du opbygger den virkelig gode ansøgning.

4. Skriv det gode CV

Modsat ansøgningen er CV’et bagudrettet, for det handler om, hvad du har lavet. CV’et er et dynamisk koncept, som du målretter det job, du søger. Fremhæv derfor de jobs eller praktikker, der har givet dig erfaring, som er relevant for den specifikke stilling. Med et lille resumé i starten kan du desuden fortælle om de kompetencer, der gør dig særligt kvalificeret til stillingen. Det kan godt betale sig at gøre meget ud af CV’et, for det er ofte det, arbejdsgiveren bruger mest tid på at læse.

Sådan opbygger du dit CV. 

5. Oversæt dine kompetencer

Manglende erfaring kan stå i vejen for, at du bliver kaldt til samtale. Derfor bør du oversætte dine nuværende kompetencer til det specifikke job, du vil søge. Har du fx erfaring med en særlig pædagogisk metode, kan du i din ansøgning og dit CV argumentere for, hvordan du kan bruge de værktøjer i den nye stilling. Du kan også supplere din ansøgning med et kompetence-CV.

Se et eksempel på kompetence-CV'et og andre typer af CV. 

Læs mere i pjecen "Guide til din jobsøgning"

Se eller gense webinaret for jobsøgende 50 + med temaet "Sådan arbejder du med din egenfortælling"

Få hjælp til job - og karriererådgivning

Måske oplever du det som en udfordring at drøfte spørgsmål med andre om din nuværende jobsituation, og hvad du gerne vil med dit arbejdsliv fremover? Vi giver dig muligheden for at få en fortrolig dialog med vores job og karriereteam. Dine ønsker om job og karriere vil være centrum for en coachende samtale.

Hvornår kan du få hjælp?

  • Mandag ml. kl. 14-17 på telefon 7248 6060 
  • Andre dage: Passer mandag ml. 14-17 dig ikke, kan du ringe på 7248 6000, så finder vi et andet tidspunkt til dig.

Udgangspunkt for samtalen kunne fx være:

  • Jeg har i flere år arbejdet indenfor et bestemt område og har lyst til at prøve noget nyt - dog uden at vide konkret hvad, eller om jeg er parat til det
  • Jeg ønsker at dygtiggøre mig yderligere - i hvilken retning bør jeg gå? Og på hvilket niveau?
  • Jeg ønsker at få afdækket mulighederne for at skifte jobspor og erhverv

Min faglighed

Hvad er det, jeg kan? 

Når du overvejer dine karrieremuligheder, eller er i gang med at søge job er det en god ide at afklare dine kompetencer. Det gør det nemmere at fokusere din søgning og præsentere dig selv overfor en måske kommende arbejdsgiver. Få inspiration i denne samling af kompetencer, der er centrale for socialpædagoger.

Hvordan sætter jeg flere ord på min faglighed?

I jobansøgninger og til samtaler er det vigtigt, at du kan beskrive din faglighed konkret og præcist. Værktøjet 'Min Faglige praksis' hjælper dig til at beskrive, hvordan din faglighed kommer til udtryk. Find værktøjet her sammen med videoer og webinarer, hvor praktikere og eksperter sætter ord på den socialpædagogiske kernefaglighed.