Gå til indhold

Plejefamilie

Landskonferencen giver bonus på flere fronter

Tjek din lønseddel: Får du, hvad du skal have? Sparring og fællesskab med andre plejefamilier. Og ny viden om traumer og relationer, der giver konkrete værktøjer, du kan tage med hjem i dit arbejde. Det er noget af dét, Socialpædagogernes næstformand Verne Pedersen håber, du får ud af dette års landskonference.

17. januar 2024

Artikel
20230516_SL_FamPlejKonf23_05_1128x600.jpg
Sidste år gik en plejemor fra Landskonferencen for familieplejere med et kontant udbytte på en kvart million kroner. Selvom Socialpædagogernes næstformand Verne Pedersen ikke kan garantere noget tilsvarende i år, får deltagerne en masse med hjem – på flere forskellige måder.

Forfatter: Maria Rørbæk

Foto: Nils Lund Pedersen

En kvart million kroner, der gik lige ind på kontoen og kunne bruges på en ferie til Kreta og en ny kloak på gården.

Så stort var det kontante udbytte for en af deltagerne på sidste års landskonference for plejefamilier. Da hun fik tjekket sin lønseddel på konferencen, opdagede Socialpædagogernes jurist, Cathrine de Voss, at kommunen gennem mange år havde udbetalt alt, alt for lidt – nærmere bestemt næsten en halv million kroner, der efter skat blev til en udbetaling på 235.000 kroner.

– Det var jo lidt vildt. Men faktisk var der mange andre, der også fandt mindre fejl på lønsedlerne, så det kan virkelig godt betale sig at få tjekket sin lønseddel hos juristen, når Cathrines Corner åbner på konferencen, siger Socialpædagogernes næstformand, Verne Pedersen.

Hun kan ikke love, at det kontante udbytte af årets konference bliver lige så stort som sidste år, når man måler i kroner og ører. Men hun forventer, at deltagerne får en hel masse ud af at være med – på flere forskellige områder.

Læs historien om løntjekket, der udløste en kvart million kroner til Jette efter skat.

Faglige vitaminer

For det første er der det faglige indhold, som i år præsenteres under temaet: ’Skal vi tale om relationer og traumer?’

– De seneste år er der sket en stor udvikling inden for traumeteorien. Tidligere havde man måske en opfattelse af, at et traume kun kom af noget pludseligt og meget voldsomt som fx krig og ulykke, men nu har man en forståelse af, at et traume også kan opstå efter mange mindre episoder over lang tid. Som når et barn fx vokser op i et miljø med misbrug, vold eller manglende følelsesmæssig tilknytning, og ni ud af ti anbragte børn har oplevet et traume, siger Verne Pedersen.

Alene det at møde andre ligestillede er enormt værdifuldt

Verne Pedersen, forbundsnæstformand

På konferencen bliver plejefamilierne klædt på med den nyeste viden på området på en måde, der direkte kan omsættes i det daglige arbejde.

Det kan fx være, hvordan du genkender og forstår traumereaktioner, og hvordan du taler med dine plejebørn om deres traumer uden at retraumatisere dem. På konferencen får du også indsigt i, hvordan oplevelser i fosterstadiet kan påvirke et barns liv, ligesom du får mulighed for at høre den stærke historie om et tidligere plejebarn, der ændrede sin livsbane på trods af omsorgssvigt og misbrug.

Få tre gode råd fra psykolog Henrik Dybvad, der holder oplæg på landskonferencen, allerede nu

Fagforeningsbazar

Foruden det faglige indhold, der kan gøre dig bedre til dit arbejde med plejebørnene, bliver du også klogere på alt dét, der har at gøre med dine egne arbejdsvilkår og ansættelse. Ud over løntjekket kan du også deltage i Fagforeningsbazaren, hvor forskellige eksperter svarer på spørgsmål og giver gode råd om ferie, dagpenge, lønforsikring, omkostningsdækkede ydelser, kontraktindgåelse og pension.

– Plejefamilier står jo i en særlig situation uden overenskomst og tillidsrepræsentanter, så det er virkelig vigtigt selv at være opmærksom på sine rettigheder og at være godt klædt på til forhandlinger, siger Verne Pedersen.

I det hele taget lægger hun vægt på, at konferencen som helhed matcher nogle af plejefamiliernes særlige udfordringer.

– Fx er det jo de færreste, der har et kollegialt fællesskab i dagligdagen, så alene det at møde andre ligestillede er enormt værdifuldt. Derfor lægger vi også vægt på at skabe plads og rammer om det kollegiale møde og fællesskabet om alt det særlige ved at være plejefamilie, siger Verne Pedersen, der pointerer, at tilbagemeldinger også viser, at det er en af grundene til at mange møder op på konferencen år efter år.

Landskonferencen løber af stablen den 7. og 8. maj på Hotel Nyborg Strand. Programmet er udviklet i tæt samarbejde med Landsudvalget, som repræsenterer plejefamilier i alle kredse.

Tag med til Landskonference for plejefamilier

I 2024 bliver den årlige landskonference afholdt 6. og 7. maj på Hotel Severin. Temaet er traumer og relationsarbejde, og programmet er spækket med relevante, faglige oplæg og kollegialt samvær med plejeforældre fra hele landet.

Se program og tilmeld dig på sl.dk/landskonference (OBS: Landskonferencen er udsolgt, men du kan tilmelde dig til venteliste.)

 

BLIV MEDLEM OG FÅ TRYGHED, NETVÆRK OG JURIDISK HJÆLP

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

6 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med PlusKort.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.
  • Gratis krisehjælp hos Healthcare.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

Bliv medlem