Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Medlemsfordele

Som medlem kan du få glæde af en lang række faglige og kontante fordele. Fordele som stiller dig stærkere i dit arbejdsliv og giver dig kontante besparelser. Du får også adgang til vores kollektive lønforsikring.

Faglige medlemsfordele

Faglige fællesskaber og netværk

Som medlem bliver du en del af et stort fagligt fællesskab, hvor du kan holde dig fagligt skarp. Du kan deltage i lokale arrangementer og temadage, hvor du kan møde andre medlemmer, udveksle viden og få inspiration.

Se alle vores mange arrangementer

Socialpædagogerne har også seks forskellige faglige selskaber, hvor der er fokus på kernefaglighed og faglig interesse. Her kan du erfaringsudveksle, dele viden og blive klogere på din egen faglighed. 

De seks landsdækkende faglige selskaber er:

 • Fagligt selskab om mennesker med sindslidelser
 • Fagligt selskab om udsatte børn og unge
 • Fagligt selskab om marginaliserede mennesker med rusmiddelproblematikker
 • Fagligt selskab om mennesker med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser i boenheder
 • Fagligt selskab om uddannelse, beskæftigelses- og aktivitetstilbud
 • Fagligt selskab om mennesker med kognitive og kommunikative funktionsnedsættelser

Læs om de Faglige Selskaber her og tilmeld dig

Inspiration og viden

Du får tilsendt Fagbladet Socialpædagogen 11 gange om året. Her har du mulighed for at holde dig orienteret om udviklingen inden for det socialpædagogiske arbejdsområde og metoder. Bladet er fyldt med relevante temaer, interviews og faglig inspiration.

Derudover udsender vi jævnligt nyhedsbreve, hvor du modtager aktuelle nyheder, medlemstilbud og information om relevante arrangementer. Vi sender til alle medlemmer, og derudover sendes der særlige nyhedsbreve til familieplejere, tillidsrepræsentanter og ledere.  

På vores videnbank finder du den nyeste forskningsmæssige viden inden for dit fagområde.

Karrierådgivning

Du kan som medlem få gratis individuel og professionel sparring omkring din karriere, arbejdsliv og kompetenceudvikling. Du kan vende dine ideer og tanker med vores dygtige konsulenter og få inspiration og ny viden om dine handlemuligheder.  

Læs mere her om karriererådgivning

Jobkonsulenter, som kender dit fag

Du kan få hjælp og vejledning fra Socialpædagogernes jobkonsulenter, hvis du som ledig skal finde et job. Jobkonsulenterne har indgående kendskab til faget og arbejdsgivere og arbejder målrettet på at skabe kontakt mellem ledige medlemmer og arbejdsgivere. De giver dig også sparring på din jobsøgning og afholder løbende temamøder om fx kompetenceafklaring, jobsøgning og ledighed.

Læs mere om jobkonsulenterne

Vi er på din arbejdsplads

Med over 1.200 aktive tillidsrepræsentanter (TR) og knap 1.100 aktive arbejdsmiljørepræsentanter (AMR) fordelt på arbejdspladser over hele landet er Socialpædagogerne med høj sandsynlighed tilstede på din arbejdsplads.

 • TR er den lokale repræsentant for Socialpædagogerne og er din indgang til fagforeningen. Det er TR, der i det daglige er samarbejdspartner med ledelsen og løser små som store problemer for medlemmerne. Du kan altid få hjælp og rådgivning af TR, hvis du er usikker på dine ansættelsesforhold, og derudover arbejder TR for kollektive forbedringer på arbejdspladsen.
 • AMR fokuserer på, at arbejdsmiljøet på din arbejdsplads løbende forbedres. AMR er dit og kollegaernes talerør, hvis der opstår problemer med arbejdsmiljøet.
 • Socialpædagogerne har 10 lokale kredse, som understøtter arbejdet ude på arbejdspladserne. Handler din henvendelse om fagforeningen, så skal du kontakte din lokale kreds.
Rådgivning om løn- og ansættelsesvilkår

Din tillidsrepræsentant på arbejdspladsen eller din lokale kreds kan hjælpe og rådgive dig i forhold til dine løn- og ansættelsesforhold. De kender de lokale aftaler og din overenskomst. De kan bl.a. tjekke din kontrakt og ansættelsesvilkår, så du kan stille de rigtige krav til din arbejdsgiver. Du kan også bruge vores lønberegner, og se om du får den rigtige løn i forhold til din overenskomst.

Tjek om du får den rigtige løn

Gratis råd og vejledning om stress

Oplever du problemer med stress, og har du behov for at få et overblik over din situation og dine handlemuligheder? Hos Socialpædagogerne har du mulighed for at få råd og vejledning fra en faglig konsulent, som har været igennem et stressvejlederforløb.

Læs mere om tilbuddet

Hjælp ved arbejdsskade

Bliver du udsat for en arbejdsskade, så er der hjælp at hente hos Socialpædagogerne. Vi har et højt specialiseret arbejdsskadeteam med stor faglig- og juridisk erfaring, som kan rådgive og vejlede dig om din arbejdsskade. Du kan bl.a. få hjælp til at blive sat ind i de vigtige regler på området og regler omkring erstatning. Derudover har vi tilknyttet advokater, som i helt særlige tilfælde vil kunne bistå med sagen.  

Du kan kontakte arbejdsskadeteamet på 7248 6040 eller mail: arbejdsskade@sl.dk

En fagforening, der kender dit fagområde og forhandler din overenskomst

Socialpædagogerne kender dit fag, arbejdsområde og udfordringer, som ingen andre fagforeninger. Vi kæmper for at sikre gode løn- og ansættelsesvilkår for dig og dine kollegaer, og vi sætter socialområdet på den politiske dagsorden.

Socialpædagogernes landsforbund har 39.000 medlemmer.  Jo flere vi er i fællesskabet – desto stærkere står vi, når vi skal forhandle overenskomster på medlemmernes vegne. 

Lederlinjen

Socialpædagogernes Lederlinje tilbyder støtte og sparring til dig, som er leder og medlem af Socialpædagogerne. Du kan fx kontakte lederlinjen, hvis din lederposition, din stilling eller dit ledelsesarbejde er under pres. Her kan erfarne erhvervspsykologer hjælpe dig med at undersøge mulige løsningsstrategier. Erhvervspsykologerne har naturligvis tavshedspligt.

Få mere viden om Lederlinjen

Ledersektion

Ledersektionen er en organisering af ledere og mellemledere i en selvstændig sektion med et centralt landsudvalg og lokale ledersektioner.

Læs mere om ledersektionen

Gratis adgang til psykologhjælp ved kriser til familieplejere

Kommer du ud for en alvorlig hændelse såsom vold, trusler, ulykke eller sygdom, har du mulighed for at få gratis psykologbistand gennem Falck Healthcare.

Socialpædagogerne tilbyder krisehjælp til familieplejere

Få sparring på din ansøgning og cv

Leder du efter nyt job og er medlem, så kan Socialpædagogerne give dig sparring på din ansøgning og cv.

Søger du en opslået stilling?
Send et færdigt udkast af din ansøgning og cv samt jobannoncen, så kan vi hjælpe dig med at målrette din ansøgning til netop det, arbejdspladsen efterspørger.

Uopfordret ansøgning
Ønsker du at sende en uopfordret ansøgning, så medsend din ansøgning, cv og et link til arbejdspladsens hjemmeside.

Send også gerne et link til din LinkedIn profil.

Skriv til os via Medlemsportalen, så er dine oplysninger beskyttet.

Gør følgende når du opretter en besked til os i Medlemsportalen:

 • Område: Vælg ”Fagforening”
 • Emne: Vælg ”Job og karriererådgivning”
 • Titel: Skriv ”Sparring på ansøgning”

Kontante medlemsfordele

Indboforsikring hos ALKA

Særlig fordelagtig pris på indboforsikring (for alle medlemmer uanset uddannelse og beskæftigelse)

Som medlem af Socialpædagogerne kan du tegne indboforsikring hos ALKA. Forsikringen hedder Forbunds Indboforsikring og koster 1.390 kr. om året. Det er en indboforsikring med udvidet dækning og uden loft på værdien af dit samlede indbo.

Forsikringen dækker hele familien og omfatter:

 • Brand, indbrud og cykeltyveri – og en unik vandskadedækning
 • Pludselige og uventede skader på dit indbo
 • Ansvarsskader
 • Retshjælp og psykologisk krisehjælp
 • Hjælp ved identitetstyveri

Bestil en Forbunds Indboforsikring.

For medlemmer mellem 18-29 år
Medlemmer under 30 år, kan få en særlig ungdomsforsikring til en af markedets laveste priser. Den dækker, hvis du får stjålet dine ejendele, eller du laver skader på andre eller deres ting. Du kan gratis vælge månedlig betaling, der sikrer ekstra luft i økonomien. Og så kan du sammensætte den med andre forsikringer efter lige netop dine behov.
Bestil en Forbunds Ungdomsforsikring

10% rabat på dine øvrige private forsikringer
Alle medlemmer af Socialpædadgogerne får 10% rabat på private forsikringer i ALKA (gælder dog ikke den særlige Forbunds Indboforsikring). Lav fx et pristjek på din bilforsikring.

Hvis du ønsker tilbud på privatforsikringer, kan du enten kontakte ALKA direkte eller blive ringet op ved at udfylde en formular.

Europæiske Rejseforsikring
Som medlem hos Socialpædagogernes kan du i Europæiske Rejseforsikring A/S tegne private rejseforsikringer med rabat.
 • Ferierejse af max. 3 måneders varighed - 20% rabat
 • Årsrejseforsikring og Årsafbestillingsforsikring (Europa) - 15% rabat
 • Afbestillingsforsikring -20% rabat

Rabatten gives også til din ægtefælle/samlever samt hjemmeboende børn under 18 år. 
For at opnå rabatten skal du selv tegne forsikringen:

Tegn en Europæisk Rejseforsikring

Testamente, ægtepagt mv. hos TestaViva

Som medlem kan du oprette dit digitale testamente, din ægtepagt mv. hos TestaViva. Du kan få op til 5 timers gratis online-rådgivning, når du opretter dine juridiske dokumenter.

Så få styr på hvad der skal ske med din formue, værdier og gæld ved død eller skilsmisse.

Opret en profil på TestaViva.

PlusKort - fordele og tilbud

PlusKort er en gratis fordels- og rabatordning, der tilbyder medlemmerne en række fordele som forbrugere. Som medlem af Socialpædagogerne får du automatisk adgang til en række rabatter på alt fra cykler og mobiltelefoner til rejser og benzin.

Spørgsmål til PlusKort vedr. rabatter og medlemskort skal viderestilles til PlusKortets kundeservice på tlf. 70 10 20 60 (åben i hverdage fra 9-16). I kan også finde oplysninger her https://pluskort.dk/

Rabat på kurser og uddannelser

Socialpædagogerne samarbejder med en række kursusudbydere på social- og velfærdsområdet. Det betyder, at du som medlem kan få rabat på udvalgte kurser og uddannelser fra følgende kursusudbydere.

Se hvilke kurser og hvordan du opnår rabat.

Rabat ved køb af bøger

Frydenlund:

 • 20% rabat på samtlige titler fra Frydenlund
 • Bestilling foregår på frydenlund.dk med medlemskoden ”Medlem af Socialpædagogerne”

Se Frydenlund

Akademisk Forlag:

 • 22% rabat på samtlige titler fra Akademisk Forlag (10% + 12%)
 • Bestilling foregår på akademisk.dk med medlemskoden ”Socialpaedagogerne”

Se Akademisk Forlag

Gads forlag:

 • 20% rabat på samtlige titler fra Gads Forlag
 • Bestilling foregår på gad.dk med medlemskoden ”SOCIAL”.

Se Gads forlag

Arbejdermuseet
Medlemmer hos Socialpædagogerne har gratis adgang til Arbejdermuseet i København. 
Som medlem kan du går gratis på Arbejdermuseet i København. Museet formidler arbejderes historie gennem tiden via spændende udstillinger, som kan være sjove at opleve med både børn og gamle.
Museet ligger i Rømersgade i København - lige ved Nørreport. Du skal vise dit PlusKort for at få gratis adgang. 
Lærerstandens Brandforsikring

Bliv forsikret i Lærerstandens Brandforsikring
Som medlem af Socialpædagogerne kan du købe private forsikringer hos Lærerstandens Brandforsikring.

’Bedst i test’ flere gange
Vores forsikringer er flere gange blevet kåret ”Bedst i Test” af Forbrugerrådet Tænk Penge.

Vi tilbyder forsikringer, som giver dig den økonomiske tryghed, du har brug for, hvis du bliver ramt af en skade eller en ulykke. Det gælder bl.a.:

Et forsikringsfællesskab med mening og værdi for dig
Hos Lærerstandens Brandforsikring bliver du en del af et medlemsejet forsikringsfællesskab. Det betyder, at vi dækker ind for hinanden og deles om alt – også risikoen og regningen. Målet er at sikre dig den bedste dækning. Du kan forvente en god rådgivning og en tillidsfuld skadesbehandling. Og når du har haft indboforsikring i tre år, får du en loyalitetsrabat som tak for, at du er et trofast medlem af forsikringsfællesskabet.

Lærerstandens Brandforsikring er en del af LB Forsikring, der også består af Bauta Forsikring og Runa Forsikring.

Ring, og få et tilbud på 33 95 76 80, eller læs mere på Lærerstandens Brandforsikrings hjemmeside.

Pensionskassen PKA

Socialpædagoger, der bliver ansat i en stilling med overenskomst indenfor SL's fagområde, bliver automatisk medlem af Pensionskassen for socialrådgivere og socialpædagoger, som er administreret af PKA.

Socialpædagogerne har sørget for, at du via overenskomsten er sikret, at en del af lønnen går til pensionsopsparing. Du sparer altså automatisk op til din pension, allerede fra du begynder at arbejde.

Din arbejdsgiver indbetaler bidrag til pensionskassen hver måned. En gang om året får du en oversigt over dine pensioner. Her kan du se, hvor meget der er indbetalt det foregående år, og hvad der er reserveret til pensioner.

Når du bliver medlem af pensionskassen, får du en fast pensionspakke. Den er sammensat, så den dækker i en række situationer, hvor din arbejdsindtægt stopper, f.eks. når du går på pension, hvis bliver syg eller dør.

På PKA's hjemmeside kan du få meget mere at vide om din pension. Her kan du blandt andet se dine egne pensionsoplysninger og lave forskellige beregninger af din pension.

Her kan du også læse mere om pensionsmulighederne, f.eks. har du mulighed for selv at investere opsparingen til supplerende pension. Og du kan læse om, hvad du skal være opmærksom på i forhold til pensionen, for eksempel hvordan du forholder dig, hvis du bliver arbejdsløs eller går på orlov.

Spørgsmål, så kontakt PKA

Forbrugsforeningen
Som medlem af Socialpædagogerne kan du blive medlem af Forbrugsforeningen og få glæde af de fordele, som foreningen tilbyder. 

Handl som du plejer, og betal med Forbrugsforeningskortet, så optjener du helt automatisk bonus. Bonus er for det meste på ca. 8-10% - men kan være helt op til 34%. Du optjener også bonus, når der er udsalg i forretningen.

Hver år i december sætter vi din samlede bonus ind på dit Forbrugsforeningskort; så er der lidt mere at handle for i december.

Meld dig ind på forbrugsforeningen.dk.

PlusKort Guld - Mastercard

Du har allerede et medlemskort, som også er et PlusKort. Det giver dig mulighed for at opnå rabatter i mere end 1.500 rabatsteder. Dit medlemskort kan du udskifte med et PlusKort Guld. Kortet kan du også bruge til at betale med, da det er et MasterCard.

Spørgsmål vedrørende PlusKort Guld (MasterCard) skal viderestilles til PlusKort Gulds kundeservice på tlf. 33 42 37 10 (åben i hverdage 9-16). I kan også finde oplysninger her https://pluskort.dk/loplusguldkort

Rabat hos FolkeFerie
Som medlem af Socialpædagogerne får du rabat hos FolkeFerie.dk

Kontakt Folkeferie for at få nærmere information: 

FolkeFerie.dk
Gammel Kongevej 33
1610 København V
 
Telefon til salgsafdelingen: 7030 0208

Husk at oplyse dit medlemsnummer!

Lønforsikring

Med Socialpædagogernes lønforsikring får du et supplement til dagpengene, hvis du bliver arbejdsløs. Samlet set får du 80 % af din tidligere løn i dagpenge og lønforsikring. Du kan få lønforsikring i op til et halvt år.

Læs mere om lønforsikringen