Gå til indhold

Lederkonference

Teater sætter spot på lederes dilemmaer

Oplev professionelle skuespillere gøre hverdagens udfordringer og konkrete og håndgribelige, når TeaterSpektrum indtager scenen på Socialpædagogernes Lederkonference. De udvalgte teaterscener er udviklet i tæt samarbejde med socialpædagogiske ledere

9. august 2023

Artikel
Teater 1.jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Nils Lund Pedersen

Hvad gør du som leder, hvis to af dine medarbejdere er rygende uenige om den faglige tilgang? Hvordan håndterer du det, hvis en dygtig medarbejder stiller specielle krav som fx, at vedkommende ikke ønsker at arbejde weekend og aften? Og hvad siger du til de to kolleger, der er så tætte på hinanden, at det påvirker stemningen i teamet?

Når TeaterSpektrum indtager scenen på årets lederkonference i Nyborg, kan det være nogle af de udfordringer og dilemmaer, som de professionelle skuespillere tager op. For de teaterscener, du kommer til at opleve, tager afsæt i konkrete dilemmaer, som er udviklet i tæt samarbejde med socialpædagogiske ledere.

Dialog og samspil med deltagerne

– Deltagerne kommer til at opleve en række situationer, der handler om lederdilemmaer i praksis. Og de får mulighed for undervejs i scenerne at byde ind med forslag til handling, for hele essensen i Forumteater er, at vi skaber en tæt dialog og samspil med deltagerne, fortæller Rikke Bendsen, indehaver og skuespiller TeaterSpektrum.

Da Socialpædagogerne holdt kongres i efteråret 2022, stod Teater Spektrum for en workshop, hvor et hold skuespillere opførte scener fra et fiktivt bosted – og skabte stor genkendelse blandt deltagerne. Læs her, hvordan det foregik – og hvad et par af deltagerne sagde:
Teaterforestilling satte spot på hverdagens udfordringer

Hvad er Forumteater?

I Forumteater spejles jeres arbejdsplads og arbejdsliv på godt og ondt – hvad end det handler om at sætte fokus på psykologisk tryghed, udfordringer med kommunikation eller samarbejde, stress- og forandringsproces – eller måske den faglige tilgang.

De konkrete udfordringer og tematikker bliver spillet af professionelle skuespillere, og deltagerne bliver involveret i at løse udfordringerne og udfolde temaerne. Teaterscenerne afspejler den virkelighed, I som ledere oplever – og er udviklet i samarbejde med socialpædagogiske ledere.

– Vi sætter os ind i, hvad det er, der karakteriserer netop jeres arbejdsplads. Jeres sprog, kultur, struktur, værdier osv. Og på det grundlag skaber vi scener, som sætter de dilemmaer og temaer i spil, som I vil kunne genkende, siger Rikke Bendsen og tilføjer:

– Med Forumteater bliver man ramt på alle parametre. Man føler sig genkendt, ramt på følelserne – og man føler sig set, hørt og forstået, fordi vores teaterscener hele tiden læner sig op ad den virkelighed, man som leder står i. Det giver et helt andet læringsudbytte, når man involveres undervejs.

Socialpædagogernes Lederkonference

Årets lederkonference 'Faglig ledelse i en vild tid' sætter fokus på, hvordan socialpædagogisk faglig ledelse kan bidrage til at finde nye typer af løsninger på komplekse problemer og samtidig fastholde og udvikle faglighed, der forandrer liv.

Læs hele programmet og tilmeld dig 

Bliv medlem