Gå til indhold

Ledercoaching

Coaching gør det lettere at holde fokus

Linda Høegh Jokumsen er en af de socialpædagogiske ledere, som har takket ja til tilbuddet om tre timers gratis coaching. – Jeg oplevede en virkelig nærværende og dybt professionel coach, som var god at sparre med om de udfordringer, jeg stod i, siger hun

20. januar 2023

Artikel
Linda-ledernyt.gif

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Privat

Det er første gang, Linda Høegh Jokumsen har forsøgt sig med coaching. Som socialpædagog og siden som leder kender hun til at få supervision – men da hun for nylig læste om muligheden for at få tre gratis coachingtimer hos den professionelle coach Naja Amelung, tænke hun, at det var både oplagt og nødvendigt.

– Det har været en virkelig positiv oplevelse. Naja er nærværende, selvom vores samtaler har foregået virtuelt – og så har hun været god til hele tiden at holde mig på sporet og samle op i forhold til det, jeg oprindelig henvendte mig med, når jeg havde tendens til at bringe en masse andre ting i spil, fortæller Linda Høegh Jokumsen, leder, Bofællesskaberne Syd i Frederikshavn.

Læs, hvad leder Birgitte Green fik ud af sit coachingforløb 

Øjne og ører udefra

Linda Høegh Jokumsen besluttede sig for at søge vejledning, da hun oplevede udfordringer i forbindelse med nogle konkrete sager om afskedigelser og sygefravær.

– Som leder har jeg stået i en situation, hvor vi skulle skifte faggruppe, og hvor jeg var nødt til at opsige nogle medarbejdere for at ansætte andre faggrupper. Det var svært at stå i, og selvom jeg altid kan vende tingene med kolleger og ledere, så følte jeg, at jeg havde brug for nogle udefra til at lytte, råde, guide og sparre. De øjne og ører fandt jeg hos Naja Amelung, lyder det fra Linda Høegh Jokumsen.

Nogle gange er det godt at få kastet et professionelt blik på det, man gør som leder, så det ikke ender med, at man bare gør, som man plejer

Linda Høegh Jokumsen, leder

De tre samtaler med coachen havde fokus på, hvordan hun bedst kunne tage vare på de medarbejdere, der var tilbage.

– Det handlede fx om, hvordan jeg skulle finde tid til at være nærværende og fysisk til stede, og hvordan jeg helt lavpraktisk kunne prioritere det i min kalender. Jeg fik også hjælp til, hvordan jeg kunne afvikle en trivselsdag for de medarbejdere, der er tilbage og i det hele taget, hvordan man gør den slags på den rigtige måde.

Anbefaler tilbuddet

Efter forløbet anbefaler Linda Høegh Jokumsen gerne andre ledere at benytte sig af tilbuddet om tre timers coaching:

– Nogle gange er det godt at få kastet et professionelt blik på det, man gør som leder, så det ikke ender med, at man bare gør, som man plejer eller pr. automatik vælger den løsning, man synes er smartest i forhold til ens organisation. Og for mig personligt har det været sundt at blive husket på, at jeg er professionel i den opgave, jeg har som leder, og at jeg er nødt til nogle gange at pakke følelserne lidt væk for at holde fokus på sagen, siger hun.

Sådan får du et forløb

Hvis du ønsker et coachingforløb, så kontakt vores tilknyttede coach Naja Amelung på mail: kontakt@najaamelung.dk.

Husk at oplyse dit fulde navn og din fødselsdag i mailen til konfirmering af dit medlemskab af Socialpædagogerne. Derefter vil opstart på coachingforløb aftales.

Som medlem af Socialpædagogerne får du op til tre timers gratis coaching. Typisk varer en session en time, og det foregår som et fysisk møde eller onlinemøde via Teams eller Zoom.

Der er fuld tavshedspligt, og dit medlemskab tjekkes i en procedure, der sikrer din anonymitet i forhold til Socialpædagogerne.

Læs mere om tilbuddet på sl.dk/ledere/ledercoaching

Bliv medlem