Gå til indhold

jobsøgning

Vejen til det første job

En opringning fra Socialpædagogernes jobformidling førte til, at nyuddannede George Work landede sit første job som socialpædagog. Et job, hvor hans kompetencer fra studiet kommer i spil i praksis

13. august 2021

Artikel
GeorgeAwork1128x600.gif
George Work

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Andreas Bank Kirkegaard

Kalenderen stod tom, da George Work i januar blev udklækket som færdiguddannet socialpædagog. Efter endt eksamen var den 27-årige århusianer åben for det meste, men han var dog lidt i tvivl om, i hvilken retning hans arbejdsliv skulle udfolde sig. Før han tog hul på pædagogstudiet i 2017, havde han haft et par sabbatår og en kort tur forbi engelskstudiet.

– Jeg startede på at læse en engelsk bachelor, men det var for meget et enspænderstudie til mit temperament. Jeg opdagede, at jeg har brug for at snakke med andre mennesker og bruge mig selv. Jeg har været svømmetræner i mange år, og de sider af mig selv, hvor det handler om gå i dialog med andre, støtte og coache osv., ville jeg gerne bruge fremover, siger han.

Jobkonsulenten ringede
Men hvad uddannelsen præcis skulle føre til, var George Work ikke afklaret med. Han ville gerne prøve nogle forskellige ting af og meget gerne arbejde med voksne udsatte. I løbet af de første par måneder fik han sendt nogle ansøgninger afsted, som ikke kastede noget af sig. Men så kom der en hjælpende hånd fra Socialpædagogernes jobformidling i form af en opringning fra jobkonsulent Trine Troldborg Johansen.

– Trine kontaktede mig, da jeg blev ledig. Hun spurgte, hvad jeg gerne ville. Det havde jeg svært ved at svare på, men hendes spørgsmål hjalp mig med at blive lidt mere afklaret. Hun støttede mig i at indkredse og målrette min ansøgning. Vi snakkede også om, at jeg ville være ok med en midlertidig stilling. Det kan være en god måde at få erfaring på.

Læs også, hvordan Kim Jørgensen hurtigt landede en ny lederstilling gennem a-kassens jobformidling

Fik tilbudt job
Og så for nylig ringede telefonen. Det var Trine Troldborg Johansen, som var blevet kontaktet af en arbejdsplads i området, som ledte efter en socialpædagog til et vikariat. Det var Døgntilbuddet Lysningen i Aarhus kommune – et tilbud til børn og unge med ASF og med fysisk eller psykisk handicap.

George Work syntes, det lød spændende, så han sendte en ansøgning og sit cv, blev kaldt til samtale og blev tilbudt jobbet på stedet.

Han har nu været i det nye job i et par måneder, og hvad han troede ville være en stor omvæltning, viste sig hurtigt at føles ret naturligt. For George Work kan mærke, at han har en anden status nu, end da han var i praktik som studerende. At han ikke er på prøve mere, for han har gennemgået uddannelsen og har en professionalisme med sig – og fx kender til metoder som Low Arousal og teoretikere som Antonovsky, fortæller han.

– Jeg føler ikke, jeg behøver at bevise noget. Jeg blev kastet direkte ud i det, men har følt mig som en professionel fra starten. Det fede ved uddannelsen er, at man får noget erfaring med at føre det, man lærer ud i praksis. Fx i forhold til forældresamarbejdet. Her har jeg et kendskab til, hvordan man repræsenterer institutionen og samtidig har ansvar for at tale barnets sag på en god måde. Man skal balancere mellem borger og pårørende.

Mød Mathias, der også er nyuddannet: Jeg skal turde stille spørgsmål ved 'plejer'

Er tryg i pædagogikken
George Work er godt tilfreds med sit nye job og håber, at det kan føre til en fastansættelse, for han kan godt se sig selv på arbejdspladsen de næste tre-fire år.

– Det er gået rigtig godt. Man er fokuseret, når man er på job, og når man kommer hjem, har man fri. Kollegerne er rigtig søde, og pædagogikken er jeg tryg i.

Han er derfor glad for, at Trine Troldborg Johansen fandt det rette match mellem jobsøger og arbejdsplads og på den måde bidrog til at sende ham godt ind på arbejdsmarkedet.

– Det var rart, at Trine havde mig i tankerne. Jeg blev glad og overrasket over, at hun ringede mig op personligt, og at hun tænkte, at det job lige kunne være noget for mig, siger George Work.

Søger du job?

Er du ledig, eller søger du nye veje jobmæssigt, er der hjælp at hente hos Socialpædagogernes jobkonsulenter. De kender det socialpædagogiske arbejdsmarked og har kontakt til arbejdspladser, der efterspørger medarbejdere, typisk til vikariater og midlertidige ansættelser.

Du kan få hjælp til at finde det rette match. Læs mere på: sl.dk/job-og-karriere 

Bliv medlem