Gå til indhold

Job og karriere

Kim kom i job via a-kassen: Jeg genopdagede glæden ved faget

Efter 35 år i socialpædagogiske lederstillinger blev Kim Jørgensen pludselig ledig. Gennem a-kassens jobformidling landede han dog hurtigt en ny lederstilling, der viste sig som det rette match - både for ham selv og hans arbejdsgiver

20. oktober 2020

Artikel
Kim-Jørgensen003.gif

Forfatter: Jakob Ravn Fjordbo

Foto: Sofia Busk

-Et chok og et identitetstab af de helt store.

Sådan beskriver Kim Jørgensen overgangen fra en ubrudt karrierevej med forstanderstillinger på forskellige socialpædagogiske arbejdspladser til tilværelsen som ledig, der ramte ham i oktober 2019.

Fra den ene dag til den anden var han efter gensidig aftale blevet fritstillet fra sin stilling som forstander for et bo- og aktivitetscenter i Egedal Kommune efter samarbejdsproblemerne med hans egen leder var kulmineret over en kort periode.  

Den dynamiske hverdag med møder, faglig sparring og samarbejder på tværs af kommunen forsvandt med et snuptag sammen med den socialpædagogiske lederidentitet, han havde hægtet en stor del af sin selvopfattelse op på.

-Det var svær situation at stå i. Den arbejdsplads, jeg selv havde været med til at bygge op, var jeg nu ikke længere en del af. Og de mennesker, jeg ved, at jeg har betydet meget for, var ikke en del af min dagligdag mere. Så mit selvværd tog på kort tid et kæmpe dyk, og for første gang begyndte jeg at tvivle på mig selv og min fremtid.

For hvem var Kim Jørgensen, hvis han ikke længere var socialpædagogisk leder, spurgte han sig selv. Og ville han nogensinde få sat sine kompetencer i spil i en ny lederstilling igen?    

På trods af de dunkle tanker og den dalende selvtillid, overbeviste han efter lidt tid sig selv om, at hans 35 års ledererfaring måtte være et stærkt kort på hånden i hans kommende jobsøgning. Og forhåbentlig kunne han finde en ny lederstilling tættere på kerneopgaven, end den han kom fra.  

Derfor meldte han sig ledig og tog kort efter til sit første informationsmøde i Socialpædagogernes A-kasse, hvor jobkonsulent Else Marie Hollen Pedersen bekræftede ham i den antagelse.  

Desperat situation 
I Melby i Nordsjælland havde socialpædagog Anja Stjernstrøm haft en svær start på 2020. Bostedet Zenhuset, som hun var medejer af, havde været ude i en landsdækkende mediestorm, efter en tidligere leder uden Anja Stjernstrøms vidende havde delt krænkende materiale af nogle af de autistiske beboere med en ansat. Materiale, der blev lækket til pressen, og som sammen med en kritisk rapport fra Socialtilsynet havde ført til, at bostedet havde fået frataget deres godkendelse og stod overfor en lukning.  

Anja Stjernstrøm var som ny midlertidig leder for bostedet ’desperat’ efter at finde en fagligt dygtig leder, der kunne træde i hendes sted. Derfor tog hun kontakt til Socialpædagogerne for hjælp til rekrutteringen.

-Vi stod rent ud sagt i en lortesituation, for vi vidste ikke om Zenhuset(i dag Kastaniehus red.) havde en fremtid. Samtidig var borgerne glade for at bo på stedet, og deres pårørende støttede op om os i lokalpressen, men vi manglede øjeblikkeligt en leder, der med den rette faglighed og et indgående kendskab til målgruppen kunne understøtte den nye faglige kurs, der kunne lede til en nygodkendelse.

Socialpædagogernes Jobformidling bad om et par dage, så ville de vende tilbage med en kandidat.

-Jeg følte virkelig, at min erfaring blev set og anerkendt, da jeg mødte op hos a-kassen. De tog både højde for min faglighed og mine ønsker for et fremtidigt arbejdsliv. 

Kim Jørgensen, leder på bostedet Kastaniehus om sin tid som jobsøgende

Erfaringen blev set
Få dage efter Kim Jørgensens intromøde i Socialpædagogernes A-kasse ringede Else Marie Hollen Pedersen ham op med kontaktoplysningerne til en mulig fremtidig arbejdsgiver. 

Da han ringede, fik han fat på Anja Stjernstrøm fra Kastaniehus, der hurtigt indviede ham i bostedets nuværende situation, og de krav, det stillede til en kommende leder. Efter Kim havde præsenteret sig, og de havde talt sig ind på hinanden, faldt brikkerne hurtigt på plads:

- Til slut spurgte Anja blot om en enkelt ting: ’Hvornår kan du starte’, husker Kim Jørgensen.   

En uge senere var han tiltrådt. For han kunne med det samme mærke, at jobkonsulenten havde ramt plet:

-Jeg følte virkelig, at min erfaring blev set og anerkendt, da jeg mødte op hos a-kassen. De tog både højde for min faglighed og mine ønsker for et fremtidigt arbejdsliv med en lederstilling tættere på kerneopgaven, da de fremlagde deres jobforslag.

Og nu, syv måneder senere, ved han, at han er landet det rigtige sted:

-Efter at have været administrativ leder med flere lederlag under mig i så mange år, sætter jeg virkelig pris på at være i et mindre hus. Jeg er tættere på relationsarbejdet med borgerne, og det har fået mig til at genopdage glæden ved faget - og årsagerne til, at jeg oprindeligt gik ind i det.

Læs også hvordan forstander Mie Karleby bruger Socialpædagogernes Jobformidling, når hun søger motiverede kandidater til botilbuddet Kamager. 

Jobformidlingen

Socialpædagogernes jobformidling henvender sig både til jobsøgende socialpædagoger og ledere og arbejdsgivere på udkig efter den helt rette kandidat.

Her sidder jobkonsulenter med et dybt kendskab til det socialpædagogiske arbejdsmarked klar til at matche medarbejdere og arbejdspladser – fra længere vikariater til faste stillinger.

Bliv medlem