Gå til indhold

Coronavirus

Besøg bliver atter begrænset i Aarhus

Et stigende antal smittede med corona i Aarhus får nu ministeren til at indføre midlertidige besøgsrestriktioner på visse sociale botilbud. Det er ærgerligt, men nødvendigt, mener forbundsformand

7. august 2020

Artikel
colourbox44149900-web.gif

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Colourbox

Smittetallet i Aarhus stiger. Derfor slår Social- og indenrigsminister Astrid Krag nu bremserne i for at beskytte kommunens udsatte borgere og ansatte på sociale tilbud mod coronasmitte.

Meldingen fra ministeren er, at der nu indføres generelle, midlertidige besøgsrestriktioner på en række sociale botilbud i Aarhus Kommune. Det drejer sig om steder, hvor der er beboere eller medarbejdere, som tilhører en risikogruppe. Hér skal besøg i den kommende tid foregå udendørs.

De nye besøgsrestriktioner træder i kraft i dag, den 7. august. Og det sker efter anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed og efter, at styrelsen har påbudt Aarhus Kommune at udstede midlertidige restriktioner for besøg på samtlige plejecentre i kommunen.

– Jeg tager sundhedsmyndighedernes anbefaling meget alvorligt, og derfor handler vi for at beskytte sårbare og udsatte mennesker i Aarhus mod coronasmitte. Vi sætter målrettet ind ved at begrænse besøg på de tilbud, hvor der bor mennesker i risikogruppen. Vi skal både beskytte vores sårbare medborgere mod coronasmitte og mod ensomhed og afsavn. Derfor vil vi ophæve begrænsningerne igen, når situationen er bedre, og regeringen vil fortsat have fokus på at bekæmpe ensomhed og hjælpe alle tilbage til en normal hverdag på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, siger ministeren i en pressemeddelelse. 

– Jeg ved godt, at det er svært for borgerne og for de pårørende og for de ansatte. Men det handler jo i sidste ende også om socialpædagogernes sikkerhed.

Benny Andersen, forbundsformand

Ledelsen vurderer, om nogen er i risiko

Det er op til ledelsen på det enkelte botilbud at vurdere, om der er beboere eller medarbejdere i en risikogruppe, og vurderingen skal ske ud fra de sundhedsfaglige retningslinjer. Det er dog stadig muligt at få besøg indendøre i såkaldte kritiske situationer, herunder bl.a. forældres besøg af børn.

Hos Socialpædagogerne ærgrer det formand Benny Andersen, at det atter er nødvendigt at begrænse besøg visse steder, men tiltaget er helt nødvendigt.

– Jeg ved godt, at det er svært for borgerne og for de pårørende og for de ansatte. Men det handler jo i sidste ende også om socialpædagogernes sikkerhed. Og om at holde corona ude. Situationen i Aarhus viser desuden, at der stadig er al mulig grund til at være opmærksom og forsigtig. Det er jo lykkes så godt indtil nu at holde corona ude på det sociale område. Sådan skulle det gerne fortsætte. Så det er nu, vi skal gøre det rigtige. Allesammen ikke bare i Århus, siger han.

Læs hvad ministeriet skriver om de nye, midlertidige besøgsrestriktioner her.

Bliv medlem