Gå til indhold

Socialpædagogernes Pris

10 familieplejere indstillet til pris

Mange dygtige kandidater er blevet indstillet til Socialpædagogernes Pris – herunder 10 familieplejere. Glædeligt, at så mange har brugt anledningen til at synliggøre den store arbejdsindsats, understreger forbundsnæstformand

13. august 2020

Artikel
Socialpædagogernes pris_1128x600.png

Forfatter: Lea Holtze

’Birgitte fortjener at vinde prisen for sin store indsats for udsatte børn, der har været i hendes varetægt. Det har til tider været et kæmpe slid og møje, men Birgitte har med ro, rettidig omhu og samfundssind fået relationer og tryghed opbygget til ’sine’ børn.’

Sådan skriver et medlem i sin indstilling af en familieplejer. Og dermed er familieplejeren – ligesom 120* andre socialpædagoger og familieplejere – kandidat til Socialpædagogernes pris på 30.000 kroner.

Familieplejeren er ikke den eneste – i alt er ti familieplejere indstillet til prisen, ligesom at tillidsfolk, ledere og studerende fra alle andre dele af faget også er repræsenteret blandt de indstillede. Nogle er indstillet for deres faglige og personlige kvalifikationer, andre for deres kollegiale kompetencer. Om en anden familieplejer lyder det:

’Hun har altid plads til os alle og sørger for, at vi ikke mangler noget, når vi mødes. Hun arrangerer også dage, hvor vi har vores plejebørn med, så de også får et netværk. Diana søger for, at vi altid er opdateret, og at vores tanker og forslag kommer videre. Hun kæmper mange kampe og støtter os andre i vores,’ skriver en anden om en familieplejekollega.

Familieplejere og socialpædagoger gør et fantastisk stykke arbejde rundt omkring i landet. Jeg er glad for, at så mange medlemmer har brugt anledningen til at anerkende og synliggøre det ved at indstille kandidater til prisen.

Marie Sonne, forbundsnæstformand

Indsatsen skal synliggøres

Socialpædagogernes Pris går til en arbejdsplads eller person, der leverer høj kvalitet i arbejdet eller styrker socialpædagogerne og familieplejerne som faggruppe. I år har medlemmerne som noget helt nyt haft mulighed for at indstille kandidater til prisen. Og den mulighed har rigtig mange grebet. Socialpædagogernes næstformand Marie Sonne glæder sig over det store engagement:

– Familieplejere og socialpædagoger gør et fantastisk stykke arbejde rundt omkring i landet. Jeg er glad for, at så mange medlemmer har brugt anledningen til at anerkende og synliggøre det ved at indstille kandidater til prisen, siger Marie Sonne.

Og vinderen er…

Blandt alle indstillinger vælger et underudvalg under Socialpædagogernes Hovedbestyrelse op til fem personer eller arbejdspladser, som går videre til afstemning i Hovedbestyrelsen, der træffer den endelige beslutning.

Vinderen af prisen bliver offentliggjort på Socialpædagogernes kongres den 10.-12. november i år. Socialpædagogernes hovedbestyrelse vælger, om prisen gives til én person, eller om den skal deles mellem flere prismodtagere.

*Vi har tidligere ved en fejl i bl.a. fagbladet Socialpædagogen skrevet 146 nomineringer til Socialpædagogenes Pris - men det rigtige tal er 121 nomineringer.

ER DU FAMILIEPLEJER - OG VIL DU GERNE VÆRE DEL AF ET FAGLIGT FÆLLESSKAB?

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

Læs om tilbudene til familieplejere, såsom krisehjælp, pensionsordning, fagligt fællesskab.

5 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med LO Plus-kortet.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

 

Bliv medlem