Gå til indhold

Socialpædagogernes Pris

Hvem skal vinde Socialpædagogernes Pris?

Socialpædagogerne uddeler en pris på 30.000 kr. til en arbejdsplads eller person, der leverer høj kvalitet i arbejdet med borgerne eller styrker socialpædagogerne som faggruppe. Som noget nyt kan du som medlem indstille til prisen

29. april 2020

Artikel
Nyhedsmail_Website_Banner_Socialpædagogernes_Pris__v3.png
Men hvem har fortjent den fornemme pris? Det kan du få indflydelse på ved at nominere en kollega eller arbejdsplads på sl.dk/slpris

Forfatter: Runa Adriane Larsen

Foto: Socialpædagogerne

På Socialpædagogernes ordinære kongres til efteråret kan en arbejdsplads, en socialpædagog eller en familieplejer tage en pris på 30.000 kr. med sig hjem. Prisen gives til ’fortsat udvikling af det gode socialpædagogiske arbejde’.

Men hvem har fortjent den fornemme pris? Det kan du få indflydelse på, fortæller forbundsnæstformand Marie Sonne:

- Vi vil gerne invitere alle medlemmer til at indstille kollegaerne eller arbejdspladser til prisen på sl.dk/slpris. Der findes rigtig mange socialpædagoger, familieplejere og socialpædagogiske arbejdspladser derude, som gør et fantastisk godt stykke arbejde – en socialpædagogisk indsats der er afgørende for borgernes livskvalitet. Andre gør et kæmpe stykke arbejde for at styrke socialpædagogerne som faggruppe.  Begge dele har en høj værdi for faget, og prisen skal være med til at synliggøre netop vores fag og den socialpædagogiske indsats.

Få indflydelse

Det er noget nyt, at medlemmer i år kan indstille til prisen på sl.dk/slpris. Og her er der brug for alle gode kræfter, understreger Marie Sonne.

- Vi har brug for din hjælp til at grave alle de bedste eksempler frem. Hvad end du er socialpædagogisk medarbejder, tillidsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant eller leder, håber jeg, at du vil bruge denne anledning til at anerkende og synliggøre alt det gode socialpædagogiske arbejde, der bliver lavet rundt omkring i landet, siger Marie Sonne.

Tidligere vindere

I 2018 gik prisen til beskæftigelses, aktivitets- og samværstilbuddet ITC i Roskilde for deres samspil med lokalsamfundet. I 2016 fik ungeintegrationen i Hedensted prisen for at have fremvist flotte resultater af indsatsen over for uledsagede flygtningebørn – og for at have været gode til at vise og fortælle omverdenen om deres arbejde. Og tilbage i 2014 gik Socialpædagogernes Pris til medarbejderne i Stofindtagelsesrummet i Odense, som fik den for at skabe kontakt og relationer til en meget udsat gruppe samtidig med, at de udviklede det socialpædagogiske fagområde.

Hvordan indstiller du til prisen

Du indstiller en person eller arbejdsplads til prisen på sl.dk/slpris. Sidste frist for indstillinger er den 14. juni 2020.

Op til fem finalister

Blandt alle indstillinger vælger et underudvalg under Socialpædagogernes Hovedbestyrelse op til fem personer eller arbejdspladser, som går videre til afstemning i Hovedbestyrelsen, som træffer den endelige beslutning. Vinderen af prisen bliver offentliggørt på Socialpædagogernes kongres den 10.-12. november 2020. Socialpædagogernes hovedbestyrelse vælger om prisen gives til én eller deles mellem flere prismodtagere.

Nominer en kollega eller arbejdsplads

Få indflydelse på hvem prisen skal gå til. Udfyld en nomineringsblanket på sl.dk/slpris

Kongres 2020

Socialpædagogerne holder virtuel kongres onsdag den 11. november

Find nyheder om kongressen her

Bliv medlem