Gå til indhold

OK21

OK-forhandlingerne gennemføres som planlagt

Overenskomstforhandlingerne 2021 bliver ikke udskudt. Ærgerligt – for det bliver svære betingelser at forhandle under, og der skal kæmpes for at sikre reallønnen, mener forbundsformand Benny Andersen

18. juni 2020

Artikel
OK-logoB.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

De seneste uger har de offentlige fagforbund drøftet muligheden for at udskyde de kommende overenskomstforhandlinger, men nu ligger det klart: OK21 gennemføres planmæssigt.

Socialpædagogernes formand Benny Andersen havde foretrukket en forlængelse af den nuværende overenskomst, men står klar til forhandling i foråret.

- Vi er selvfølgelig klar til at forhandle, og mit vigtigste mål er at sikre medlemmerne det bedste overenskomstresultat – også i en krisesituation. Det bliver svært, men jeg kommer til at arbejde hårdt for at sikre medlemmernes realløn, siger Benny Andersen.

Forbundsformand Benny Andersen ærgrer sig over udfaldet, for usikkerheden om landets økonomiske situation er et dårligt udgangspunkt for at forhandle overenskomst. I kølvandet af coronapandemien er der risiko for en økonomisk krise i samfundet, og det vil få negative konsekvenser for forhandlingsresultatet, mener Benny Andersen.  

- Virkeligheden er, at vi risikerer, at vores medlemmer kommer til at gå ned i realløn. Derfor havde jeg gerne set, at vi havde udskudt forhandlingerne et år, så der havde været større klarhed om den samfundsøkonomiske situation.

En udskydelse kræver imidlertid enighed både fra arbejdsgiverparten og internt i Forhandlingsfællesskabet (de offentlige fagforbund). Den enighed kunne Forhandlingsfællesskabet ikke nå frem til, og derfor gennemføres OK21 som planlagt.

OK-forhandlinger 2021

Bliv medlem