Gå til indhold

Medlemsundersøgelse

Socialpædagogernes a-kasse får topkarakter

En ny medlemsundersøgelse viser, at medlemmerne er meget tilfredse med Socialpædagogernes a-kasse. Det understreger, at man kan have ro i maven, hvis man skulle blive ramt af ledighed, lyder det fra a-kassechef Jens Trandum.

26. maj 2020

Artikel
a-kasse_colourbox.jpg

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Colourbox

'A-kassen er god til at informere mig'. 'Jeg vil anbefale a-kassen til andre' - og 'Jeg får værdi for mine penge'.

Sådan lyder det bl.a., når socialpædagoger bliver spurgt om deres tilfredshed med Socialpædagogernes a-kasse, viser en ny medlemsundersøgelse. Medlemmerne er i særlig grad tilfredse med 'mødet med a-kassen' – dvs. den rådgivning, de har fået – og informationen fra a-kassen, som medlemmerne vurderer er relevant og letforståelig. Til gengæld scorer a-kassen lidt lavere på 'tilgængelighed' og 'selvbetjening'.  

Resultatet er udtryk for, at a-kassens medarbejdere yder en professionel indsats, mener a-kassechef Jens Trandum.

– Det er utrolig flot og viser, at a-kassen lever op til medlemmernes forventninger. Samtidig betyder det, at man ikke behøver at have så store bekymringer om sin jobsituation og økonomi, hvis man bliver ledig. Og det giver mig store forhåbninger til det nuværende a-kasseforsøg, hvor a-kassen har overtaget ansvaret for kontakten med de nyledige medlemmer fra jobcentrene de første måneder og skal arbejde med at få dem hurtigt i job, siger han.

Vi har de gode redskaber
Undersøgelsen er lavet i marts måned – i kølvandet på, at Socialpædagogernes A-kasse har skullet implementere nyt a-kasse- og medlemssystem og de udfordringer, der følger med sådan en opgave.

– Det er ikke svært at give det perfekte medlem den perfekte service, når man har de gode redskaber – men når man er udfordret på sin redskabskasse, er det svært og kræver virkelig professionalisme. Det er lykkedes a-kassens medarbejdere på trods af, at ’de har haft en sløv kniv at skære spegepølse med’. Det kan medlemmerne være utrolig tilfredse med, siger Jens Trandum.

Bliv medlem