Gå til indhold

A-kassen

Skræddersyet rådgivning til nyledige

Fra nytår har Socialpædagogernes A-kasse overtaget ansvaret for at få nyledige medlemmer i job. Det sikrer en bedre håndsrækning til det enkelte medlem, siger a-kasseformand

8. januar 2020

Artikel
Nyhedsfoto---beskaaret.gif

Forfatter: Jakob Ravn Fjordbo

Hvis du som socialpædagog bliver ledig og skal tilbage i job, skal du fremover kun have kontakt med din a-kasse i de første tre måneder af din jobsøgning. Som ledig er det ellers normalen, at man går til møder hos både a-kassen og kommunens jobcenter. Men fra nytår har Socialpædagogernes a-kasse fået mulighed for at ændre kontaktforløbet for medlemmernes skyld.

I 2019 blev a-kassen sammen med ni andre a-kasser udvalgt til et forsøg, hvor de over de næste fire år overtager kontakten med de fleste nyledige medlemmer. Og det bliver en fordel for den enkelte jobsøgende, siger formand for Socialpædagogernes a-kasse Michael Madsen

– Vi tror på, at vores medlemmer vil se det som en fordel, at deres tidlige kontaktforløb bliver varetaget af deres a-kasse. Forsøget giver os muligheden for at yde en endnu bedre håndsrækning til de ledige på deres vej tilbage i job, siger Michael Madsen.

Kendskab til fag og arbejdsmarked

Det er Socialpædagogernes hold af jobkonsulenter rundt i landet, der står for kontakten til de nyledige medlemmer, og gennem projektet arbejder a-kassen med at tilpasse kontaktforløbet til det enkelte medlems behov. Den tættere kontakt til jobkonsulenterne vil give ro for det enkelte medlem og samtidig sikre en faglig kompetent sparring på jobsøgningen, siger Michael Madsen:

– Fordelen ved, at det er os - og ikke jobcentret, der skal stå for kontaktforløbet - er, at vi har et rigtig godt kendskab til både medlemmerne og det arbejdsmarked, de skal ud og finde job på.

Ved man allerede hvilken type job, man vil gå efter, tilbyder jobkonsulenterne sparring på konkrete ansøgninger. Har man i stedet behov for afklaring og vejledning til at gå helt nye veje i karrieren, kan jobkonsulenterne hjælpe med indsigt i andre socialpædagogiske arbejdsområder. 

Er man fortsat ledig efter de første tre måneder, overgår man til at have kontakt med både a-kassen og jobcentret.

Læs mere om forsøget.

Bliv medlem