Gå til indhold

#socialpædagog

Medlemsportræt: Et værdigt misbrugsliv

Jeg hedder Maja Winkel, og jeg er socialpædagog på et bofællesskab under Center for Socialt Udsatte i Næstved Kommune

3. december 2019

Artikel
IMG_0249.JPG

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Privat

Her har vi 17 pladser fordelt på to afdelinger. En del af vores beboere har været misbrugere i mange år, og livet har gjort ondt på dem. Men her accepterer vi, at de er misbrugende og gør alt for at sikre, at de har et værdigt misbrugsliv. Et liv, hvor de ikke risikerer at skulle bo på gaden.

I bofællesskabet forsøger vi at skabe en tryg og hjemlig atmosfære, hvor beboerne oplever, at de er en del af et fællesskab. Derfor gør vi meget ud af traditioner som fx påske og jul.

I mit arbejde er der rigtig meget en-til-en kontakt. Mange af beboerne har jo slet ingen familierelationer tilbage, så jeg hjælper til med alt muligt lige fra at gøre rent, vaske tøj, komme til lægen eller i banken – ligesom jeg også støtter dem med deres sidste vilje eller med at skabe kontakt til pårørende. Vi er lidt endestationen for mange af dem. Derfor handler det rigtig meget om, at den sidste tid skal være værdig.

Bliv medlem