Gå til indhold

Det jeg ser

Linda er en fantastisk, tosset kollega

Gode kollegaer betyder alverden. Socialpædagogen har bedt Lotte Lynggaard reflektere over kollegaskab og socialpædagogisk faglighed. Læs hvordan nissedrillerier gør juletiden nemmere for borgerne.

3. december 2019

Artikel
IMG_6888.jpg
Lotte Lynggaard om Linda Vejlgaard (forrest). Socialpædagogerne Linda Vejlgaard og Lotte Lynggaard er kollegaer på det beskyttede værksted Hjortebro i Haderslev Kommune

Forfatter: Lotte Lynggaard

Foto: Privat

Linda og jeg har været kollegaer i otte år, og i de otte år har jeg lært meget af hende. Noget af det bedste, jeg har lært, er at være en lille smule mere tosset. Linda er nemlig rigtig god til at pjatte med borgerne. De borgere, vi arbejder med, har forskellige udviklingshandicap eller psykiatriske diagnoser, og for dem kan julen være fyldt med forventninger, som ikke kan blive opfyldt. Ud over samtaler er drillenisser derfor noget, vi bruger til at gøre julen til en nemmere tid.

En dag i december, da Linda er på vej hjem fra arbejde, ser hun, at hendes bil er viklet ind i toiletpapir. Det er borgerne, der har været på spil som drillenisser. Det, synes hun, er rigtig skægt, og dagen efter finder hun en vandpistol frem og giver dem tilbage. På den måde er hun god til at bruge de små drillerier til at skabe en tillidsfuld relation, som er afgørende i det socialpædagogiske arbejde.

Bliv medlem