Gå til indhold

Fif fra juristen

Kontakt din kreds, hvis kommunen vil skære i vederlag

I Herning har Socialpædagogernes indsats mod vederlagsforringelser båret frugt. Hvis du selv bliver opmærksom på, at en kommune vil spare på familieplejeområdet, skal du hurtigst muligt kontakte din kreds

2. december 2019

Artikel
Fif_fra_juristen_1128x600px_72dpi.jpg

Forfatter: Cathrine de Voss

Hos Socialpædagogerne oplever vi, at nogle kommuner har valgt at skære i udgifterne på familieplejeområdet i forbindelse med kommunens budget for 2020.

Senest har bl.a. Herning Kommune meddelt alle plejefamilierne i kommunen, at de vil spare på plejefamilieområdet. Socialpædagogerne Midt og Vestjylland har holdt møde med familieplejerne og været i dialog med kommunen, hvilket blandt andet har resulteret i, at formanden for Børne- og Familieudvalget har garanteret, at ingen plejefamilier med eksisterende kontrakter vil blive indkaldt til genforhandling af vederlagene.

Hvis du bliver opmærksom på, at den kommune, hvor du er ansat har planer om at nedsætte din løn så kontakt din kreds hurtigst muligt. Jo hurtigere kredsen bliver inddraget, jo større er sandsynligheden for at kredsen kan påvirke processen og udfaldet.

Er du familieplejer - og vil du gerne være en del af et fagligt fællesskab?

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

Læs om tilbudene til familieplejere, såsom krisehjælp, pensionsordning, fagligt fællesskab.

5 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med LO Plus-kortet.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

 

Bliv medlem