Gå til indhold

Finanslov

Regeringen afsætter 1,3 milliarder til socialområdet

Socialområdet tilføres 1,3 mia. kr. over de næste fire år i regeringens finanslovsforslag. Der er gode takter i udspillet, men husk nu at prioritere handicapområdet og psykiatrien i forhandlingerne, lyder det fra forbundsformand Benny Andersen.

2. oktober 2019

Artikel
CB-christiansborgB.jpg

Forfatter: Marie Dissing Sandahl

Foto: Colourbox

Regeringen vil afsætte 1,3 mia. kr. til det sociale område og sløjfe besparelserne på bl.a. pædagoguddannelsen. Sådan lyder det i det finanslovsforslag, som finansminister Nicolai Wammen (S) har fremlagt.

Med forslaget til finanslov vil regeringen sætte velfærden først, men finanslovsforslaget er bestemt ikke nogen gavebod, slog finansministeren fast.

- Vi kommer ikke til at løse det hele med den første finanslov, men vi kommer til at sætte en retning, siger Nicolai Wammen.

LÆS MERE: Statsministeren: Skru op for fagligheden - ned for detailstyringen

I alt afsætter regeringen 5,4 mia. kr. til velfærd og uddannelser, og af dem afsættes 1,3 mia. kr. til socialområdet over fire år, som skal målrettes to særlige indsatsområder: en styrket indsats for udsatte børn og deres familier og en udvidelse af velfærden for de allermest udsatte borgere.

Husk psykiatri og handicap
De toner får rosende ord med på vejen af forbundsformand Benny Andersen, men han fremhæver også de ting, der mangler i regeringens finanslovsforslag.

- Vi har brug for mærkbare økonomiske prioriteringer, der håndterer de store udfordringer i psykiatrien og sikrer en værdig støtte til mennesker med handicap. De mennesker er desværre ikke omtalt med ét ord. Vi opfordrer kraftigt regeringen og aftalepartierne til at få fokus på dem i den endelige finanslov, siger Benny Andersen.

For regeringens forslag i dag er netop kun et forslag, som nu skal forhandles med regeringens støttepartier. Til dette har regeringen afsat en reserve på 2,1 mia. kr. i 2020.

- Med denne finanslov skal vi starte rejsen mod at blive verdens bedste land til at give muligheder til mennesker med handicap, psykisk syge og udsatte børn og unge. For det er om noget kernevelfærd at hjælpe dem, der har allermest brug for det. Jeg ser derfor frem til flere ressourcer til det specialiserede socialområde i de kommende år, siger Benny Andersen.

LÆS MERE: Astrid Krag vil flytte hegnspæle i socialpolitikken

Tre vigtige elementer for socialpædagoger

  • 1,3 mia. kr. til indsatser på socialområdet fordelt på perioden 2020-2023
  • 50 mio. kr. til forskning i tidlige indsatser
  • 480 mio. kr. til Arbejdstilsynet
Bliv medlem