Gå til indhold

medlemsfordel

Seniorbofællesskab på vej i Valby

Nu kan du blive skrevet op til en bolig i seniorbofælleskabet Kamelia Hus i Valby. Alle over 60 år kan komme i betragtning, men medlemmer af pensionskassen PKA har fortrinsret

4. september 2018

Artikel
kameliahus600.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Socialpædagogerne

Hvis tanken om at leve i seniorbofællesskab er noget for dig, så har du nu chancen for at få drømmen opfyldt. Socialpædagogernes pensionsselskab PKA er ved at opføre et nyt seniorbofællesskab i Valby, og alle som er ansat på en af Socialpædagogernes overenskomster er automatisk medlem hos pensionsselskabet PKA.

Hvem kan ansøge?
Alle over 60 år kan komme i betragtning til en af de nye boliger i bofællesskabet, men som medlem af pensionskassen har du en fortrinsret. Det er både muligt at bo alene eller med en samlever i boligerne, som er klar til indflytning fra den 1. marts 2019.

Fakta om bofællesskabet

  • 49 lyse lejligheder med 2-3 værelser og depotrum i kælderen
  • Lejlighederne varierer fra 71 til 110 m2
  • Husleje fra 7.575 kr. ekskl. forbrug
  • Fælles terrasse, tagterrasse med væksthus og fællesarealer på alle etager
  • Stort fælleskøkken og fælles vaskeri
  • Byggeriet er opført i partnerskab med Realdania og FB Gruppen.

Sådan ansøger du
Hvis bofællesskabet er noget for dig, kan du ansøge om en af boligerne fra den 3. til den 17. september via hjemmesiden www.findbolig.nu/PKA. I venstre side skal man klikke på den grønne knap og oprette sig som bruger. Der ligger også en pdf-vejledning til processen på siden under overskriften ’Sådan søger du bolig hos PKA’. Du vil i slutningen af september få besked, om du er blandt de heldige, som har fået tildelt en bolig. 

Du kan læse mere om projektet og se plantegninger og priser på www.findbolig.nu og www.groenttorvet.dk

Beboergruppe
Kamelia Hus er det første seniorbofællesskab, som pensionskassen opfører, men det bliver sandsynligvis ikke det sidste, da der er stor efterspørgsel efter seniorboliger. Undersøgelser viser nemlig, at livskvaliteten stiger, når man er en del af et fællesskab og har gode sociale relationer til dem, man bor sammen med.

For at understøtte fællesskabet i Kamelia Hus vil alle kommende beboere før indflytningen blive tilbudt at deltage i en beboergruppe, som skal medvirke til at fastsætte de sociale og fysiske rammer for fællesskabet. Det gælder fx, hvordan de indendørs og udendørs fællesarealer skal indrettes og benyttes.

Bliv medlem