Gå til indhold

Pension

Kig ind i fremtiden

Er der råd til det liv, du gerne vil leve som pensionist? PKA har lanceret et nyt digitalt rådgivningsværktøj, hvor du kan få et hurtigt overblik over din pensionsøkonomi

14. februar 2018

Artikel

Forfatter: Malene Dreyer

Drømmene om tilværelsen ser forskellig ud, alt efter hvem vi er – også når vi bliver pensionister. Nogle vil gerne rejse verden tynd, andre håber at kunne blive boende i huset, og andre igen prioriterer at have råd til teaterture eller kolonihavehuset. 

Men hvad kræver det egentlig af din økonomi at indrette tilværelsen efter arbejdslivet, som du drømmer om? Det kan du blive klogere på ved hjælp af et nyt digitalt værktøj, som pensionsselskabet PKA har udviklet.

Ved hjælp af PKAoverblik kan du se hvor mange penge, du kommer til at have til dig selv som pensionist – og hvordan beløbet ligger i forhold til din nuværende indtægt. 

Østers eller leverpostej?

En kort guide med spørgsmål til dine forventninger til fremtiden – fx angående bolig, dagligvarer, rejser, fritid og fornøjelser og transport – kobles med dine personlige oplysninger, og på den baggrund beregner værktøjet, hvordan din fremtidige økonomiske situation vil se ud. Du kan også se, hvor meget du eventuelt skal lægge til side, hvis du skal have råd til at leve det liv, du ønsker.

Værktøjet giver et fingerpeg. Men du kan få et mere udførligt gennemsyn af din personlige økonomi, hvis du logger ind på PKA med NemID eller kontakter en af selskabets rådgivere til en samtale om din situation. Du finer værktøjet på pka.dk/pkaoverblik

Du kan også besøge pka.dk,
hvor du kan læse mere om regeringens nye skatteaftale – en aftale, der nu gør det mere fordelagtigt at spare op til pensionen også i de sidste år af arbejdslivet. Det kan du læse mere om på pka.dk. 

En anden måde at blive klogere på din pension er at bruge den nye app ‘PKA Din pension’. Med få klik ser du, hvordan din pensionsopsparing er i forhold til andre medlemmer. 

Du kan nemt komme fra appen til din personlige profil på pka.dk eller kontakte en pensionsrådgiver i PKA. Appen kan hentes i både App Store og Google Play. 

Bliv medlem