Gå til indhold

Pensionsordning

Heino fik 100.000 i erstatning fra PKA

Heino Qvist fik et økonomisk plaster på såret, da han blev ramt af en kronisk nyresygdom. Som en del af pensionsordningen udbetaler PKA erstatning ved kritisk sygdom

8. september 2017

Artikel

Forfatter: Malene Dreyer

Den 44-årige socialpædagog Heino Quist tæller med i statistikken over de 700 danskere, som årligt rammes af nyresvigt. En sygdom, som betød, at han sidste efterår gennemgik en nyretransplantation.

– Min nyresygdom gjorde, at jeg blev dårligere og dårligere, og til sidst stod jeg overfor at skulle i dialyse. Det undgik jeg heldigvis, da jeg blev transplanteret, inden det kom der til. Operationen gik godt og jeg lever i dag med en ny nyre, fortæller Heino Quist.

Takket være transplantationen er Heino i dag i arbejde igen efter 3,5 måneds sygemelding. Dog ikke på helt samme kraft, som før han blev syg, da immunforsvaret er lavt og medicinen, som han skal tage resten af sit liv, giver bivirkninger.

– Kroppen er ikke helt, som den var før. Jeg er stadig meget træt, så jeg kan ikke helt det samme. Men jeg kan passe mit arbejde igen med forbehold for fysisk krævende arbejde, og det er jeg rigtig glad for, siger Heino.

En buffer i banken

I forbindelse med sygdommen har Heino fået udbetalt ca. 100.000 kr. skattefrit fra PKA. Hans sygdom står nemlig på listen over de kritiske sygdomme, som berettiger til en erstatning fra pensionsselskabet. Pengene kan ikke gøre Heino rask igen, men de er gode af have, når fremtiden med en kronisk sygdom er uvis.

– Jeg har investeret pengene. Jeg bliver nødt til at tænke på fremtiden. Jeg ved jo ikke, hvordan mit liv vil udvikler sig med den nye nyre, og hvad der sker arbejdsmæssigt. Hvis jeg nu skal gå tidligere fra på arbejdsmarkedet er det godt at have lidt at trække på økonomisk, siger Heino.

Pensionsordning dækker ved sygdom

Alle, der arbejder på Socialpædagogernes overenskomst, har pensionsordning hos PKA. Som led i ordningen er man som medlem dækket i tilfælde af visse alvorlige sygdomme, som fx kræft eller blodprop i hjertet. Listen over de sygdomme, som forsikringen dækker, justeres løbende.

Kan få penge to gange

Som noget nyt kan man nu få ubetalt penge fra forsikringen to gange, fx hvis man får to forskellige kræftsygdomme, der ikke har relation til hinanden. Du kan se listen og læse mere om betingelserne hos PKA

Sådan søger du

Får du stillet diagnosen på en kritisk sygdom, modtager du automatisk brev fra Sundhedsstyrelsen, der anbefaler dig at kontakte dit pensionsselskab. Men du skal selv søge om beløbet hos PKA. Det gør du ved at logge på din personlige profil på pka.dk

Bliv medlem