Gå til indhold

OK 2018

Slutspil: Enten konflikt eller løsning i denne uge

Forligskvinden har indkaldt til afsluttende forhandlinger i denne uge med henblik på at indgå en samlet aftale. Dermed nærmer OK-forhandlingerne sig en afslutning, hvor det enten kan ende med konflikt eller en løsning

9. april 2018

Artikel
roede_fanerB.jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Overenskomstforhandlingerne nærmer sig en afslutning. Lørdag indkaldte forligskvinden til afsluttende forhandlinger med henblik på at indgå en samlet aftale. Onsdag den 11. april gælder det forhandlinger på det kommunale område, og dagen efter, torsdag den 12. april, er der forhandlinger på det regionale område.

I Socialpædagogerne er formand Benny Andersen klar til det, der kan gå hen og blive en historisk uge:
– Vi er på vej mod slutspillet nu. Vi er på vej mod at forsøge at lave en aftale, og jeg vil gøre alt for, at det lykkes. Målet er at opnå en aftale, der sikrer offentligt ansattes realløn og sikrer, at vi på det offentlige område stiger i løn på samme måde som på det private arbejdsmarked. Det er det, det handler om, siger Benny Andersen.

Hvis ikke det lykkes parterne at forhandle sig frem til en løsning, så kan et sammenbrud i forhandlingerne betyde, at vi får en konflikt. I artiklen ’Se datoerne: Så tidligt kan konflikten bryde ud’ kan du få et overblik de vigtigste datoer i slutspillet.

Bak op om de offentligt ansatte

Frem mod forhandlingerne i Forligsinstitutionen er der gode muligheder for at bakke op om de offentligt ansatte ved en række demonstrationer og aktiviteter landet rundt. Her får du en oversigt over de demonstrationer, der finder sted tirsdag den 10. april: 

  •         Århus: Fakkelborg på Rådhuspladsen kl. 19:30 - 20:30
  •         Esbjerg: Foran rådhuset kl. 16:30 - 18:00
  •         København: Bertel Thorvaldsens Plads kl. 17:00 - 18:30
  •         Odense: Kongens Have kl. 17:00 - 18:30
  •         Randers: Jens Otto Krags Plads kl. 14:00 - 17:00
  •         Rønne: Store Torv kl. 16:00 - 17:00
  •         Varde: Ved rådhuset kl. 16:00 - 18:00

Følg med i udviklingen i OK-situationen på www.sl.dk/Ok2018 og på formand Benny Andersens facebook-side

Bliv medlem