Gå til indhold

ok 2018

Lockout: Løhde optrapper konflikten

Som svar på de faglige organisationers strejkevarsel har innovationsminister Sophie Løhde smidt lockout-våbnet og varsler lockout af 120.000 statslige ansatte. Det er en voldsom optrapning af konflikten, lyder det fra forbundsformand Benny Andersen

7. marts 2018

Artikel
B-ok18-konflikt.jpg

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Scanpix

– Det er en voldsom optrapning af konflikten.

Sådan lyder forbundsformand Benny Andersens reaktion på, at statens chefforhandler, innovationsminister Sophie Løhde, på et pressemøde her til formiddag har meldt ud, at staten lockouter ca. 120.000 offentligt ansatte inden for statens områder.

Løhdes lockout kommer efter, at offentligt ansatte på tværs af faggrænser – herunder også Socialpædagogerne – har varslet strejke den 4. april.

– Når vi har valgt at udtage 10 pct. af vores medlemmer til konflikt er det for at vise, at vi mener det, når vi siger, at reallønnen for offentligt ansatte skal sikres. Vi appellerer på den måde til, at arbejdsgiverne kommer tilbage til forhandlingsbordet med en anstændig økonomisk ramme. Samtidig undgår vi at sætte hele sektorer i stå – i modsætning til, hvad staten nu vælger at gøre, siger han.

Sætter samfundet i stå

Benny Andersen påpeger, at forbundenes strejkevarsel selvfølgelig er et alvorligt skridt, der vil kunne mærkes på arbejdspladserne. Men det står på ingen måde mål med den reaktion, som statens arbejdsgivere nu lægger for dagen:

– En strejke på 10 procent gør ondt. En stor lockout af alt fra togdrift til ministerier og styrelser sætter samfundet i stå. Det synes jeg er et meget uklogt skridt. Samtidig risikerer det at koste milliarder af kroner for den private sektor i form af tabt fortjeneste på varer og services.

En lockout af statens ansatte kan tidligts starte den 10. april. I eftermiddag er der møde i KLs bestyrelse, hvor lockout også er på dagsordenen.

- Det får vidtrækkende konsekvenser for Danmark, hvis KL senere i dag følger trop. Og ærligt talt er dét træk jo heller ikke den bedste invitation til forhandling i Forligsinstitutionen, hvor vi stadig meget gerne vil forhandle, siger Benny Andersen.

 

Du kan finde svar på spørgsmål omkring konfliktsituationen på: www.sl.dk/konflikt eller ringe til Socialpædagogernes konflikt-hotline på 72 48 60 80.

Følg med i OK-situationen på www.sl.dk/ok2018 og på formand Benny Andersens facebookside

Bliv medlem