Gå til indhold

OK 2018

Giv din underskrift for 'En løsning for alle'

Nu kan du bakke op om de offentligt ansattes kamp for bedre løn og vilkår ved at deltage i underskriftsindsamlingen for en aftale, der gavner hele Danmark – en løsning for alle

22. marts 2018

Artikel
Stormoede_PhilipDavali.jpg

Forfatter: Kit Lindhardt

Foto: Philip Davali

Flere end 100 faglige organisationer, som repræsenterer over 800.000 offentligt ansatte lige fra sygeplejersker og socialpædagoger til soldater og togførere, er gået sammen om en fælles kampagne, som støtter op om en overenskomst, der gavner hele Danmark 

Du vil kunne se kampagnens slogan ’En løsning for alle’ mange steder de næste par uger. Det vil pryde busstoppesteder og aviser og blive spredt på de sociale medier – og så vil du modtage en badge med sloganet sammen med dit næste fagblad fra Socialpædagogerne.

Udover at gå med din badge kan du nu være med til at støtte op om den fælles kamp for alle offentligt ansatte ved at deltage i underskriftsindsamlingen på bakop.enloesningforalle.dk

– Jeg kan kun opfordre alle medlemmer til at støtte op: Skriv selv under, hvis du ikke allerede har gjort det – og få naboen, fodboldkammeraterne, kunderne nede hos købmanden, ja, alle omkring dig til at skrive under. Det handler om at vise, at det her – det er der bred, bred opbakning til i den danske befolkning, siger forbundsformand for Socialpædagogerne Benny Andersen.

Bedre løn og vilkår

Ifølge Benny Andersen indebærer ’En løsning for alle’, at vi skal have et samfund, hvor lønningerne for offentligt ansatte følges med lønningerne i det private, og hvor arbejdsvilkårene ikke står i vejen for kvaliteten.

Underskriftsindsamlingen gik i luften torsdag eftermiddag til et enormt TR-stormøde i Fredericia, hvor flere end 10.000 tillidsrepræsentanter deltog på tværs af faggrupper og forbund.

Stormødet blev holdt i lyset af den konflikt, som truer på det offentlige område. Forhandlingerne om en ny overenskomst for offentligt ansatte brød sammen i februar. Arbejdsgiverne vil ikke være med til at give lønmodtagerne en lønstigning, som svarer til den på det private område – og derfor har fagforeningerne varslet strejke blandt ca. 10 pct. af medlemmerne.

Som modreaktion har staten, regionerne og kommunerne varslet lockout af 440.000 offentligt ansatte.

Hvis ikke der lander et forlig inden, begynder strejken 4. april. Lockouten er varslet til at begynde 10. april.

 

Vil du bakke op om de offentligt ansattes kamp for en reallønsstigning, som matcher de privates? Så skriv under på bakop.enloesningforalle.dk.

 

 

Bliv medlem