Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Din første ledighedsdag

Der er mange ting at holde styr på, når du lige er blevet ledig. Her kan du læse, hvad du som udgangspunkt skal gøre

Det første du skal gøre

Tilmelding som ledig på Jobnet
Du skal oprette dig som bruger på www.jobnet.dk med din NemID og melde dig ledig. Det skal du gøre på din 1. ledige dag - også selvom det evt. er en helligdag. Vi må nemlig kun udbetale dagpenge til dig for perioder, hvor du er tilmeldt som ledig. 

Udfyld ledighedserklæring i Medlemsportalen
Du skal udfylde og ledighedserklæring. Den finder du i Medlemsportalen . Klik på "Meld dig ledig".

Vi gennemgår din ledighedserklæring hurtigst mulig. Du modtager efter yderligere et godkendelsesbrev i din i ndbakken i Medlemsportalen. Brevet indeholder en række vigtige oplysninger om din dagpengeret, dagpengesats, rettigheder og pligter mv. Vi anbefaler, at du læser brevet når du modtager det.

Det næste du skal gøre

Lønforsikring
Har du ret til lønforsikring, skal du udfylde en ansøgning i Medlemsportalen. Vent hund til du har modtaget denne godkendelsesbrev om ret til dagpenge. Du kan læse mere om  lønforsikringen .

Send dit dagpengekort
Du skal sende dit dagpengekort til os 1 gang om måneden . Kortet udfylder du i Medlemsportalen under "Udbetaling".

Du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet 
Det betyder blandt andet, at du skal være aktivt jobsøgende allerede fra første ledighedsdag og registrere din jobsøgning i Jobloggen enten via Medlemsportalen eller jobnet.dk. Senest inden for 2 uger efter din første ledighedsdag skal du have et færdigt CV på jobnet.dk, som er søgbart, så arbejdsgiverne kan finde dig. I praksis vil vi bede dig om at have dit CV klar forud for dette første møde med os.

Læs mere om at være til  rådighed for arbejdsmarkedet .