Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Din første ledighedsdag

Der er mange ting at holde styr på, når du lige er blevet ledig. Her kan du læse, hvad du som udgangspunkt skal gøre

Det første du skal gøre

Tilmelding som ledig på Jobnet
Du skal oprette dig som bruger på www.jobnet.dk med dit NemID og melde dig ledig. Det skal du gøre på din 1. ledige dag - også selvom det evt. er en helligdag. Vi må nemlig kun udbetale dagpenge til dig for perioder, hvor du er tilmeldt som ledig. 

Udfyld ledighedserklæring i Mit SL
Du skal udfylde en ledighedserklæring. Den finder du i Mit SL. Klik på "Meld dig ledig".

Vi gennemgår din ledighedserklæring hurtigst mulig. Du modtager efter yderligere et godkendelsesbrev i din indbakke i Mit SL. Brevet indeholder en række vigtige oplysninger om din dagpengeret, dagpengesats, rettigheder og pligter mv. Vi anbefaler, at du læser brevet, når du modtager det.

Det næste du skal gøre

Lønforsikring
Har du ret til lønforsikring, skal du udfylde en ansøgning i Mit SL. Vent til du har modtaget dit godkendelsesbrev om ret til dagpenge. Du kan læse mere om lønforsikringen.

Send dit dagpengekort
Du skal sende dit dagpengekort til os 1 gang om måneden. Kortet udfylder du i Mit SL under "Udbetaling".

Du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet 
Det betyder blandt andet, at du skal være aktivt jobsøgende allerede fra første ledighedsdag og registrere din jobsøgning i Jobloggen enten via Mit SL eller jobnet.dk. Senest inden for 2 uger efter din første ledighedsdag skal du have et færdigt CV på jobnet.dk, som er søgbart, så arbejdsgiverne kan finde dig. I praksis vil vi bede dig om at have dit CV klar forud for dette første møde med os.

Læs mere om at være til rådighed for arbejdsmarkedet.