Gå til indhold
Socialpædagogernes logo
Mit SL

Få dagpenge fra dag ét

Det kan blive rigtig dyrt, hvis du glemmer at melde dig ind i a-kassen. Har du meldt dig ind i a-kassen senest ét år, inden du bliver færdig, har du ret til dagpenge allerede fra dag ét. På den måde er du sikret 14.557 kr. (har du forsørgerpligt, får du 16.694 kr.) lige efter endt uddannelse, hvis du er ledig. Er du i tvivl om, hvorvidt du er meldt ind i a-kassen, så kontakt Socialpædagogerne på telefon 7248 6000.

Undgå at få karens

Det er vigtigt, at du er meldt ind i a-kassen, senest ét år inden du afslutter din uddannelse. Har du ikke fået meldt dig ind i tide, har du 14 dage efter din sidste eksamen til at melde dig ind. Så går du kun glip af den første måneds dagpenge.

Venter du længere, går der et helt år, før du har ret til at få dagpenge. Er du i tvivl om, hvorvidt du er meldt ind i a-kassen, så kontakt Socialpædagogerne på telefon 7248 6000.

PLS – Pædagogstuderendes Landssammenslutning

Er du studerende og medlem af PLS, er du gratis medlem af Socialpædagogernes fagforening, og du kan også vælge at få gratis a-kasse hos Socialpædagogerne.

Meld dig ind hos PLS

Er du medlem af PLS?

Er du allerede medlem af PLS – Pædagogstuderendes Landssammenslutning, melder du dig ind i a-kassen ved at kontakte Socialpædagogerne på 7248 6000 eller melde dig ind her på hjemmesiden under 'Bliv medlem'.

Medlemskabet er gratis, hvis du er under 30 år. 

Bliv medlem her

Er du i tvivl om, om du er medlem af a-kassen?

Er du allerede medlem af PLS, men er du i tvivl om, om du har meldt dig ind i a-kassen, kan du sende en mail til medlem@sl.dk eller ringe på 7248 6000.

Er du over 30 år?

Er du studerende og over 30 år, får du medlemskab af Socialpædagogernes a-kasse på særlige studentervilkår for 381 kr. om måneden. Ring og hør nærmere på 7248 6000.

Gratis medlemskab af fagforeningen som nyuddannet

Som nyuddannet er de første to måneders medlemskab af Socialpædagogernes fagforening gratis. Er du ikke kommet i arbejde og modtager dagpenge på dimittendsats, kan medlemskabet af Socialpædagogerne fortsat være gratis i op til to år, og du skal kun betale for Socialpædagogernes A-kasse.

Læs nærmere om betingelserne for fritagelse

Nyuddannede medlemmer af forbund og a-kasse er fritaget for at betale kontingent til forbundet, så længe de er ledige. 

Hvis du er nyuddannet pædagog og er medlem af både Socialpædagogerne og a-kassen, skal du ikke betale kontingent til forbundet, så længe du ikke har et job.

Du skal være opmærksom på, at der gælder særlige betingelser for fritagelsen:

  • Fritagelsen gælder i maks. to år, efter du afsluttede uddannelsen.
  • Fritagelsen gives, så længe du får udbetalt dagpenge med den lave sats for dimittender.
  • Hvis du får fuldtidsarbejde, ophører fritagelsen. Fritagelsen genoptages, hvis du på ny bliver arbejdsløs – forudsat, at du som arbejdsløs får udbetalt dagpenge med den lave sats for dimittender.
  • Hvis du går på barsel efter endt uddannelse, er du også fritaget for kontingent til fagforeningen.
Bliv medlem her
Bliv medlem